avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie de la parchetul de pe langa Inalta Curte de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie de la parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fara sens

Buna seara, am primit azi o citatie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie pe care n-o inteleg...nu inteleg despre ce proces este vorba si nu inteleg scopul acestei citatii.
Mentionez ca si sotul meu care este imobilizat la pat ( handcap grad I) a primit aceeasi citatie.
Am cautat pe site-ul parchetului numarul de dosar dar nu pot afla nimic pentru ca nu-mi scrie in citatie sectia care se ocupa de un proces despre nici macar nu stiu de ce exista iar numarul dosarului este ceva de genul 1229/P/2009...ce inseamna P-ul acela?
Pe citatie apar doar numarul dosarului ( care este incomplet , dupa parerea mea) numele meu, calitatea de martor - pe care mi-au oferit-o cu bunavointa, camera , ora si cauza procesului - niste articole de lege pe cod penal....
Intrebarile mele sunt...cum de sunt citata intr-un proces despre care nici macar nu-mi da vreo informatie si cum de a fost citat si sotul meu care este imobilizat la pat? Cum pot afla despre ce proces este vorba? si ce e P-ul acela din numarul dosarului....
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ramy_irina , utilizator 21:46, 20 Octombrie 2010
Cel mai bine ar fi ca persoanele care primesc astfel de citatii sa se prezinte la ora si data de pe citatie pentru a reglementa situatia. Prezenta unui avocat este necesara; in acest sens achiesez la sustinerile colegilor mei. De multe ori in cauzele penale se desfasoara investigatii prealabile (acte premergatoare). Din pacate actele premergatoare reprezinta o institutie insuficient conturata in actualul cod de procedura, iar in aceasta faza a anchetei partile nu au o calitate determinata.
In aceste conditii (in faza actelor premergatoare), anchetatorii citeaza toate persoanele implicate in calitate de martori urmand ca mai apoi, odata cu inceperea urmaririi penale sa se stabileasca adevaratele calitati procesuale.
Nu stiu daca in cazurile de fata ne aflam intr-o astfel de situatie, dar pentru mai multa siguranta ar trebui angajat un avocat.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Si mama care are diabet a fost citata
Cred ca este vorba de procesul in care este implicat Dr Mogos de la institutul Paulescu. A prescris retete de sute de euro pacientilor.
Cred ca au fost citati toti pacientii sai.
In acest caz nu mai trebuie sa va angajati avocat.Este clar ca veti ramane cu aceeasi calitate de martor.

avocat Claudiu Lascoschi
da... tatal meu Dumnezeu sa-l odihneasca era diabetic si la fel a fost pacientul drului Mogos... se pare ca vor fi chemati toti cei care au ridicat retete... insa dpdv medical dr mogos a fost foarte bun...
A primit si matusa mea aceeasi citatie despre care ati vorbit si dumnevoastra pe forum....puteti sa imi dati un raspuns mai clar in ceea ce priveste aceasta citatie,cam despre ce e vorba.../Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie dosar penal newklear newklear Buna seara. Am primit o citatie referitoare la un dosar penal pt niste fapte care se presupune ca le-am savarsit in 2005-2006. In citatie la campurile \"in ... (vezi toată discuția)
Declaratii martori dosar politie w0lfshad3 w0lfshad3 Am dreptul sa citesc declaratiile martorilor luate de organul de cercetare penala daca eu sunt reclamantul? Dar de la parchet? Primesc macar inainte de ... (vezi toată discuția)
Citatie allmarcos allmarcos Buna ziua Am o intrebare. Sunt citat ca martor intr-un dosar penal, 46/P/2017,deschis la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Mentionez ca nu stiu ... (vezi toată discuția)