avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor

ce se poate face in cazul in care i-a fost dat in proprietate unui frate vitreg un teren , desi mai exista un frate?
Cel mai recent răspuns: Maria Klein , Avocat 19:43, 1 Martie 2010
Daca terenul a fost vandut printr-un contract de vanzare-cumparare autentificat de notar, nu puteti face nimic.Daca insa, acel teren a fost "dat" sub o alta forma, contract de donatie, de folosinta, etc atunci situatia juridica se schimba si dreptul dvs la cota parte ce vi se cuvine nu este afectat, cel putin pe cota disponibila prevazuta de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cu clauza AntoanetaAndrei AntoanetaAndrei ]in urma cu 10 ani socrul vitreg ne-a vandut casa si terenul prin contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere la domiciliu imediat a vrut sa il ... (vezi toată discuția)
Modificare contract donatie cu contract vanzare cumparare cu acord de ambele parti Bobmihai Bobmihai Buna seara! Recent am primit o mostenire sub forma de donatie, un teren impartit intre frati. Problema e ca ulterior m.am informat despre actul de donatie ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare, contract de v.-c. sau donatie? cypyk cypyk va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoare problema: parintii mei au o proprietate constand in teren si o construtie facuta din 1990 fara proiect si ... (vezi toată discuția)