avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizitare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizitare copil

sotul meu a parasit domiciliul conjugal desi stia ca sunt insarcinata , pentru ca nu voia sa aiba un copil; imediat a depus actele de divort ; daca la data la care avem termen voi fi insarcinata in 7 luni, pot amana procesul ,pe motive de iminenta de nastere prematura ,pana dupa nastere ?; dupa nastere voi obtine custodia copilului, el nu va vrea sa viziteze copilul, dar va trebui sa plateasca pensie alimentara; mama lui ce drepturi va avea asupra copilului? pot face ceva sa o impiedic sa vada copilul ? ea va dori sa il vada, desi de cand a aflat ca sunt insarcinata nu mi-a acordat suportul moral de care aveam nevoie si nici nu s-a interesat de evolutia sarcinii; practic ea nici nu stie cate saptamani de sarcina am in prezent, ce sex are copilul si daca copilul se dezvolta normal, cu alte cuvinte asteapta sa se nasca si apoi sa treaca la atac; nu as vrea sa aiba o influenta proasta asupra copilului si sa-i faca rau ; ea nu a stiut sa-si educe baiatul si nu vreau sa incerce sa se bage in educatia copilului meu; sunt convinsa ca vizitele ei nu-i vor face decat rau copilului; cum as putea sa-mi apar copilul de o asemenea bunica ?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 19:33, 2 Martie 2010
Buna seara. Puteti sa cereti suspendarea procesului de divort din motivele mentionate de dvs. In privinta pensiei de intretinere a copilului , desigur instanta va stabili si aceasta pensie, in functie de veniturile tatalui.
In opinia mea nu veti fi obligata sa suportati vizitele bunicii copiului, ea va avea ocazia sa isi vada nepotul dupa stabilirea unui program de vizita a tatalui, de a-l lua la plimbare sau in vacanta, desigur, cand copilul va fi mai mare. In privinta incredintarii lui , nu cred ca vor fi probleme , i n sensul de a nu va fi i ncredintat dvs. spre crestere si educare. Succes.
Nu va faceti probleme, un proces de divort nu se finalizeaza la primul termen de judecata. Solicitati amanarea cauzei pentru imposibilitate de prezentare din motive medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare la respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea data ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita al bunicilor mihaelaroxana mihaelaroxana de curand am divortat, in urma casatoriei a rezultat un copil care in prezent are cateva luni; tatal copilului cere drept de vizita si sunt de acord cu asta; ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)