As dori sa va pun cteva intrebari:
Am o cunostinta care m-a tot batut la cap ca va infiinta o fundatie nonprofit.Problema este ca in urma cu o luna si jumatate i-am dat cartea mea de munca pt ca mi-a spus ca imi va face un contract de colaborare, eu fiind persoana cu handicap grad II si avand certificat de incadrare , banuiesc ca i-a fost necesar pt a infiinta fundatia.Pot sa spun ca am mers pe incredere, deoarece cunosc persoana de mai multi ani, totusi acum am inceput sa-mi pun intrebari:oare nu ar trebui sa stiu daca primesc un salariu?si care ar fi salariul minim dintr-o asociatie de acest gen, deoarece marturisesc ca nu am cunostintele necesare despre acest domeniu.Eu fiind fara loc de munca si fiindu-mi greu sa gasesc un job, in conditiile in care am probleme cu auzul, am crezut ca va fi un plus pt mine, dar am inceput sa am indoieli daca persoana respectiva a profitat de buna mea credinta, sau poate sa profite de pe urma mea?Doresc un sfat daca se poate de la dvs.Va multumesc anticipat
daca a zis ca va face contract de munca si i ati dat deja cartea dvs de munca.. ceretii sa va dea contractul sa il semnati.. daca nu vrea sa vi-l dea, intrebati l direct la ce ia folosit cartea dvs de munca ...
mi-a dat sa semnez atunci doua contracte dar pe care nu era completat nimic....Stiu acum mi-am dat seama ca nu trebuie sa am asa incredere in orice persoana....Ceea ce m-a facut sa-mi pun intrebari este faptul ca atunci a zis ca o sa ma sune curand sa-mi spuna ce a rezolvat, era vorba despre legalizarea contractului, dar de atunci n-am mai primit nici un semn de la persoana respectiva.Ce ma sfatuiti sa fac?Pot merge sa ii cer cartea de munca fara alte explicatii?sau sa ii pun alte intrebari despre eventuala colaborare?eu cred ca pana acum ar fi trebuit sa fi fost incheiate actele daca era totusi legal, nu?
Da, modul in care a procedat nu este conform cu legea.
Mergeti si discutati cu el, ca sa nu cumva sa aveti alte probleme.
Puteti sa ii ziceti ca ii cereti actele pana se va incheia si executa efectiv contractul, moment la care veti relua semnarea contractului.
Va sugerez sa nu asteptati prea mult timp pentru a rezolva situatia intrucat s-ar putea sa va treziti in cine stie ce incurcaturi.
Solicitatii sa va dea catrea de munca, sa va dea contractul de munca daca a respectat procedura legala de inregistrare, sa va plateasca minim salariul minim pe economie de 600 lei brut, sa va dea explicatii la ce a folsit cartea d-voastra de munca.
Daca nu face contactati un avocat care sa va assite in eventualitatea formularii unei plangeri penale impotriva acelei persoane.