As dori sa va pun cteva intrebari:
Am o cunostinta care m-a tot batut la cap ca va infiinta o fundatie nonprofit.Problema este ca in urma cu o luna si jumatate i-am dat cartea mea de munca pt ca mi-a spus ca imi va face un contract de colaborare, eu fiind persoana cu handicap grad II si avand certificat de incadrare , banuiesc ca i-a fost necesar pt a infiinta fundatia.Pot sa spun ca am mers pe incredere, deoarece cunosc persoana de mai multi ani, totusi acum am inceput sa-mi pun intrebari:oare nu ar trebui sa stiu daca primesc un salariu?si care ar fi salariul minim dintr-o asociatie de acest gen, deoarece marturisesc ca nu am cunostintele necesare despre acest domeniu.Eu fiind fara loc de munca si fiindu-mi greu sa gasesc un job, in conditiile in care am probleme cu auzul, am crezut ca va fi un plus pt mine, dar am inceput sa am indoieli daca persoana respectiva a profitat de buna mea credinta, sau poate sa profite de pe urma mea?Doresc un sfat daca se poate de la dvs.Va multumesc anticipat
Am fost la el si a zis ca nu poate sa imi dea cartea de munca.A zis ca am semnat un contract.I-am cerut copie dupa cartea de munca si acolo apare muncitor necalificat si asta m-a deranjat mult. pt ca eu am studii superioare, plus scoala postliceala si alte cursuri IT cu diplomele aferente absolvite, iar la salariu e trecut 240 de lei, pt program de 4 ore.Eu mai am o pensie de handicap de 234 de lei, oare nu am deja CAS-ul inclus in ea?Mi-a zis ca el imi plateste CAS-ul si ca asa capat vechime in munca,desi eu nu lucrez practic deloc la el, dar totusi, 240 de lei nu e cam putin si in plus mi-a zis ca el nu poate sa imi dea nici un alt ban in plus ca inca nu a atras sponsorizari prin ONG-ul lui.Am participat la un concurs de angajare in alta parte pt un post cu program normal,si de acolo mi-au zis ca o sa am probleme pentru ca eu figurez ca angajat pt cele 4 ore pe cartea de munca si ca nu mai pot participa la concurs.Cum as putea proceda ?ii cer cartea de munca inapoi dar mi-e teama ca imi va trece demisia pe baza acelui articol din lege prin care nu ma mai pot angaja in alta parte timp de cel putin 6 luni?poate sa faca asta?sau daca refuza sa mi-o inapoieze cum ii pot spune sa mi-o dea inapoi?Vreau sa ii spun cu argumente legale eventual sa stiu cum sa actionez.
Va multumesc mult pt ajutor si raspunsurile dvs.!