avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract pe motivul erorii obstacol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract pe motivul erorii obstacol

In vara anului 2008 am negociat cu parintii prietenei mele constructia unei case care era deja inceputa. Acestia spuneau ca aceasta casa este pt prietena mea si vazand ca nu au posibiliatea sa o termine le-am propus sa le dau 20 mii eur ca sa o finalizeze cu conditia sa am si eu o cota parte.Acestia spuneau ca ei o sa vrea sa steie si ei intr-o camera ca lor nu le trebuie ca au apart lor. Dupa ce am purces la vanzarea ap proprietate pers si le-am dat banii, au finalizat intr-o oarecare masura casa, nu cum am negociat si apoi nu mai vroiau sa faca actele. Apoi am aflat ca acel pamant era ipotecat, ca de fapt ei stateau in chirie etc. ca vroiau sa ne faca acte cu drept de uzufruct viager si intretinere si fel de fel de mizerii, am facut plangere penala pt inselaciune in care specificam acestea si ca nu am negociat asa. Dupa multe greutati am reusit sa facem un ante contract de v-cump, apoi contractul final de v-cumparare, intabulat si cu sumele exacte. Dupa ce acestia au devenit recalcitranti si violenti i-am evacuat si acestia au intentat proces de nulitate a contractului de vanzare -c, desi exista un ante contract, o procura in care unul imputerniceste pe celalalt sa finalezeze actele(era plecat din tara la acel moment), si contractul final, invocand eroarea obstacol, eror in negotio,sustinand ca ei asa au vrut sa incheie actele, cu uzufruct si ca nu au unde sta, desi li s-a prezentat la notar de fiecare data situatia si desi au avut o plangere penala pt inselaciune in care specificam ca nu am negociat nici un uzufruct si ca nu mi-a s fi vandut casa sa le fac altora casa . aU SANSE SA NE ANULEZE CONTRACTUL MIE SI PRIETENEI MELE??? Plus ca am fost obligati de banca sa giram imprumutul lor cu casa construita?
Procura este speciala in sensul ca imputerniceste pe unul din reclamanti sa duca la indeplinire specific acel ante contract si nimic altceva, sumele din acte sunt reale, notarul a explicat de fiecare dat ce semneaza si noi si notarul am insistat de fiecare data sa citeasca inainte de a semna, actele
La ce capcane ma pot astepta? noi am avut incredere si le-am dat banii in mana crezand ca sunt parinti si socri adevarati....( , acum avem acte dar...avem si proces...

PS Desi in actiune au motivat ca prietena mea e singurul lor copil, mai au un baiat care si pe el l-au inselat de 4000 eur si nu mai vrea sa auda de ei, am depus si copii dupa buletinul lui si certificat de nastere sa vada instanta cat de mincinosi sunt...sunt asa de periculosi ca nu stim ce le mai trece prin cap sa mai faca...cu regret dar chiar e un caz real ..... parinti care chiar si-au inselat ambii copii
Si mi-au facut si plangere pt inselaciune, culmea!!!!! ca cica eu i-am inselat, deci nu fetei lor care a dat cel mai putini bani , mie care am vandut tot si pana acum am investit 40 mii eur in acea casa
Pe inselaciune nu cred ca au vreo sansa daca situatia sta asa cum o prezentati, pentru ca inselaciunea presupune intentia dvs in "inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate". Puteti sa le faceti si dvs plangere pentru denunt calomnios (ba chiar tind sa cred ca ar trebui, altfel vor crede in continuare ca pot face ce vor).
Da, daca plangerea penala se bazeaza minciuni si credeti ca se va dovedi puteti face cu sanse de reusita o plangere pentru infractiunea de denunt calomnios.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut cu garantie imobiliara Dima Mihaela Dima Mihaela La data de 06.04.2009 trebuia sa inchei un contract de imprumut cu garantie imobiliara.Obiectul imprumutului era afacerea cumparata in valoare de 80.000 euro. ... (vezi toată discuția)
M-a inselat ? si cum pot sa fac plangere penala ? MATRIXNEO MATRIXNEO Am finantat un proiect de constructii cu acte notariale ,pe un teren intabulat in cartea funciara. Insa: constructia care era in curs de edificare, a fost ... (vezi toată discuția)
Camatarie iustinafloral iustinafloral Am luat cu imprumut o suma de bani de la o persoana cu contract de vanzare-cumparare casei parintilor.. Intre timp am auzit ca persoana respectiva a mai ... (vezi toată discuția)