avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai primesc indemnizatia daca mi-am dat demisia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai primesc indemnizatia daca mi-am dat demisia?

Buna Ziua!

As vrea sa stiu daca mai primesc indemnizatia pentru ingrijirea copilului (cei 300RON care se ofera mamelor intoarse la serviciu inainte de a implini copilul 2 ani) in cazul in care am demisionat de la actualul job, iar contractul de munca pentru jobul nou o sa se semneze la aprox. 2 saptamani dupa terminarea preavizului (4.01 este ultima zi aici, iar contractul de munca la celalalt job o sa inceapa pe 28.01)
Este nevoie sa depun o cerere pentru revenirea in concediu de ingrijire a copilului pentru a nu pierde indemnizatia, sau pauza de 2 saptamani nu afecteaza primirea acesteia?
Cel mai recent răspuns: andeiusa , utilizator 10:39, 8 Decembrie 2006
ORDONANTA DE URGENTA nr. 148 din 3 noiembrie 2005 - privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului

"ART. 3
(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevăzut la alin. (1) este de 100 lei (RON).

ART. 4
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii prevăzute de Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, este următorul:
a) 200 lei (RON) lunar, în situaţia copiilor în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap;
b) cel acordat conform art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, republicată, în situaţia copiilor în varsta de peste 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap.
(2) Indemnizaţia sau stimulentul prevăzute la art. 2, respectiv la art. 3 alin. (2) din prezenta ordonanta de urgenta, se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii prevăzută la alin. (1) lit. a).

ART. 12
(5) Plata stimulentului prevăzut la art. 3 se suspenda începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
(8) Reluarea plăţii drepturilor suspendate în situaţiile prevăzute la alin. (2) şi (4)-(6) se face începând cu data depunerii cererii.

ART. 14
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice în scris primăriei orice modificare intervenita în situaţia sa, de natura sa determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia."


multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire mai repede din concediu de maternitate dorina raluca dorina raluca Bun gasit stimati participanti la forum, intrebarea mea este: daca revin la servici inainte de implinirea celor 2 ani prevazuti legal, as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara crestere copil - daca nu am muncit clau_27 clau_27 buna ziua,care este,indemnizatia lunare,pe care o poate primi,o tanara mamica, pentru cresterea nou nascutulu,ea nu a lucrat niciodata.:\">:\"> ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului handsu handsu In cazul in care perioada pentru cresterea copilului sub doi ani se prelungeste cu un an , copilul avand un handicap ,indemnizatia primita in cei doi ani ... (vezi toată discuția)