avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... retragere onorariu expert contabil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

retragere onorariu expert contabil

Se poate cere retragerea onorariului expertului contabil in situatia in care acesta nu raspunde in cadrul lucrarii efectuate la obiectivele stabilite de instanta?
In sitatia in care raspunsul este favorabil, care este temeiul legal ce mi-ar permite sa solicit acest lucru?
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: alexandru_dinu69 , utilizator 14:53, 4 Martie 2010
Nu,acesta nu este un motiv pentru retragerea onorariului.
Instanta,daca va constata ca expertul nu i-a indeplinit indicatiile,poate dispune ca acesta sa refaca lucrarea cu citarea partilor si sa raspunda la obiectivele stabilite
De asemeni instanta are posibilitatea sa dispuna inlocuirea expertului cu altul,in situatia in care exista motive intemeiate in acest sens,situatie in care onorariul depus de parti ii va reveni acestuia.
Pe de alta parte,la raportul de expertiza depus de catre expert,aveti poibilitatea sa depuneti obiectiuni la care acesta este obligat sa raspunda.
De asemeni mai aveti posibilitatea,in cazul in care nici la obiectiuni nu raspunde conform asteptarilor dvs,motiva sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti
NU. Expertul va fi obligat sa raspunda la toate obiectivele stabilite.
Va multumesc pentru raspuns.
Dar...nu sunt lamurit.
In situatia data, expertul contabil nu a raspuns la obiectivele stabilite de instanta.
Din exces de zel, a procedat la verificarea unor situatii ce nu formau obiectul raportului de expertiza:
concret:
- obiectivul expertizei era " calculul penalitatilor de intirziere " pentru facturile....
( expertul face referire la modul in care au fost emise facturile: nr. ore, pret....) si concluzioneaza ca acestea nu au fost legal intocmite:
- un alt obiectiv " calculul indemnizatiei de preaviz pentru salariatii disponibilizati"
(expertul concluzioneaza ca acestea au plecat la demisie)
IN ACEST CAZ, se poate cere retragerea onorariului pentru faptul ca nu a respuns la obiectivele fixate de instanta si numirea uramtorului de pe lista?
Instanta ,este singura care va aprecia daca expertul si-a depasit sau nu atributiile,pe de o parte,iar pe de alta parte,instanta in motivarea hotararii ,nu este obligata sa aiba in vedere probleme,care dupa cum afirmati chiar dvs.,exced obiectul cauzei.
Avocatul ales,in concluziile sale ,va sti cum sa pledeze pentru inlaturarea problemelor care exced obiectul cauzei.
In rest procedurile,sunt cele aratat emai sus.
VA MULTUMESC MULT.
Dar care este temeiul legal....art.../......
Am asistat la un proces in cadrul caruia ,la cererea unei parti, onorariul expertului a fost retras (pentru ca nu raspuns la obiective) si a fot numit urmatorul de pe lista.
La acea data nu ma interesa..si..nu am retinut temeiul legal
Cu multe multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va alege expertul ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Suntem 3 moștenitori. Un moștenitor locuiește în Timișoara și a vrut ca moștenirea să se împartă în instanță, pentru că nu a ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)