avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua, as avea si eu o nelamurire: sunt casatorita de 2 ani, am un baietel de 11 luni, locuim la casa parintilor mei(ei nefiind in tare). As vrea sa divortez, dar imi este frica sa nu imi ia copilul..Tin sa mentionez k eu am o rata pe numele meu (pe care am facut-o pt a face nunta, el neputand sa faca deoarece are banii putini trecuti pe cartea de munca desii ia mai multi bani), iar el ma tot ameninta k din cauza asta o sa-mi ia copilul.Ce ar trebui sa fac sa-mi incredinteze copilul mie definitiv?Ar avea vre-o sansa sa-mi ia copilul(el are mai mute cunostinte cu functii)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:17, 3 Martie 2010
Nu poate sa va ia copilul decat daca probeaza faptul ca sunteti mama imorala.In general instantele incredinteaza copilul mic mamelor, asa ca faptul ca aveti un credit nu este nici un impediment privind incredintarea copilului.
Mama imorala este deja un "termen" invechit si nu mai constituie criteriu la incredintare minor. INteresul superior al copilului primeaza.

Eu nu vad sanse reale sa va ia copilul in sesnul de a-i fi atribuit dumnealui spre crestere si educare, dar nu inteleg daca dv. acum aveti venituri etc.
Adresati-va unui avocat pentru chestiuni punctuale, oricum amenintarile de acest gen sunt pure speculatii. Una e sa ceara, alta e sa primeasca.
Este insa foarte important sa aveti un venit demonstrabil.
Eu momentan sunt in concediu de crestere a copilului si am un venit de 900 ron......casa unde sa locuiesc, dar am rata de 550 ron. Dar daca divortez .....eu as vrea sa merg in Italia, la familia mea. Se poate sa-mi incredinteze copilul mie si sa am dreptul sa plec din tara? Pot sa cer pensie alimentara? El daca i-ar da copilul nu prea are conditii....sa-l duca la parintii lui, care au o casa cu doua camere si o anexa in care locuiesc parintii si fratele lui. El este sofer si nu ar avea cum sa se ocupe de copil, + are un salar de aprox 1000 ron(cateodata i-a mai mult, cateodata mai putin, dar pe cartea de munca sunt trecuti doar aprox 600 ron)
In cazul in care veti divorta si copilul va va fi incredintat dvs.printr-o hotarare definitiva si irevocabila,atunci veti putea pleca din tara cu copilul in baza acelei hotarari judecatoresti.
Da,veti putea solicita si pensie alimentara.
Daca lucrurile stau asa cum le-ati descris atunci vati sanse sa va fie incredintat minorul, insa v-as sfatui sa aveti in vedere rolul avocatului in sustinerea cauzei.

Alte discuții în legătură

Vatamare sindilaru sindilaru buna ziua, as avea si eu o intrebare urgenta:sunt casatorita si am un copil de 1 an si 3 luni....sotul meu m-a lovit de mai multe ori, dar in ultimul timp s-a ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie intre tineri victoria53 victoria53 Va rog daca cineva ma poate lamuri in anumite chestinuni legale.Doi tineri casatoriti care au un copil nu se inteleg de mult timp dar nu au divortat si stau in ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters156794 ContSters156794 :help: sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in ... (vezi toată discuția)