avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare loc de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare loc de casa

Pentru a cumpara un teren intravilan ptr. constructia unei case e nevoie de un titlu de proprietate de la persoana care detine terenul.Intrebarea este daca persoana care vinde terenul este in curs de a obtine acest titlu de proprietate se poate face cu aceasta un precontract de vanzare-cumparare a terenului respectiv pana la obtinerea titlului si daca la notar se percepe vreo taxa? Daca se poate face legal acest precontract ce clauze principale sa se stipuleze in acesta?
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 06:22, 4 Martie 2010
Nu cred ca notarul va va face antecontract atat timp cat nu exista un titlu de proprietate din care sa rezulte ca cel ce doreste sa vanda este proprietarul.
Prin ce metoda isi procura titlul de proprietate ?
Pentru orice serviciu notarul percepe o taxa.
nu este recomandat sa incheiati antecontractul in aceste conditii, mai bine asteptati sa vedeti cum apare TP.
onorariul notarului se calculeaza la valoarea avansului ce se plateste, va fi de 0,5% din acest avnas+TVA.
Pentru vanzare este necesar nu numai titlul de proprietate ci si procesul verbal de punere in posesie.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Sfat achizitie teren extravilan aurelyan aurelyan Doresc sa achizitionez un teren in Branesti, teren care este la limita intravilanului cu extravilanul (vis-a-vis). Proprietarul are decat titlul de ... (vezi toată discuția)
Ziua buna. intenționez sa cumpăr un teren. vânzătorul are ... cristian niculae cristian niculae Ziua buna. Intenționez sa cumpăr un teren. Vânzătorul are o hotărâre judecătorească de punere în posesie și un proces verbal de reconstituire, ... (vezi toată discuția)