avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua. Sunt angajata din 15.09.2009 in invatamant cu contract de munca pe perioada determinata care expira la data de 15.06.2010, sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in 05.11.2010 . as dori sa stiu daca pot plati in continuare la casa de pensii pentru a obtine indemnatie pentru cresterea copilului?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 4 Martie 2010
1. OUG 148/2005 nu conditioneaza acordarea CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta de plata contributiilor la pensie sau sanatate ci numai de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Deci nu trebuie sa platiti aceste contributii ca nu va ajuta la CCC.
3. Ar fi bine daca pe perioada de la 15 iunie-15 noiembrie ati incheia o conventie civila de prestari servicii pentru care veti plati impozit.
4. Alte venituri supuse impozitarii sunt cele prevazute in Codul fiscal la art.55(1)-(2), art.46(1)-(4), art.71.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de concediu de cresterea copilului doar cu pfa ? lindaoana lindaoana Avand in vedere ca am PFA din ianuarie 2010 (mentionez ca nu am carte de munca sau CIM) si ca imi fac datoria si achit darile la sanatate, daca raman anul ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de crestere a copilului? miky3110 miky3110 Buna seara! As dori sa stiu si eu daca acum sunt in somaj si raman insarcinata pot plati asigurarile sociale in lunile cand nu mai sunt in somaj pt a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raulmotica raulmotica Buna ziua As dori o informatie privind indemnizatia de crestere a copilului. Sotia mea este insarcinata in luna a cincea urmand ca anul viitor in luna ... (vezi toată discuția)