avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ?

Buna ziua,

Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici :
Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? +Poate fi contestata decizia de IUP a unui procuror si in ce mod ?
Va multumesc frumos anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
dilema , utilizator
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 23:03, 5 Martie 2010
Decazand teremenul de 20 zile de cand a fost pronuntata rezolutia procurorului de IUP calea de atac nu mai este operabila
Pentru preintampinarea situatiilor neplacute este de preferat angajare avocat care sa parcurga dosarul si sa evidentieze varianta optima
Daca i-a fost aplicata amenda administrativa inseamna ca exista o vinovatie in sensul legii penale.
Sa inteleg ca doriti sa va dovediti nevinovatia prin eventuala reluare a procedurii judiciare?
Adica se va putea dovedi ca fapta nu a fost savarsita de persoana respectiva?

avocat Claudiu Lascoschi
Nu i-a fost aplicata nici o sanctiune momentan .
Ieri a fost sunata persoana pe un numar de telefon sa i se ceara o alta adresa pentru ca i-au fost trimise 2 instiintari la vechea adresa de a se prezenta la sectie pentru a i se aduce la cunostiinta inceperea urmaririi penale in dosarul sau . Ideea e ca domnul politist inca nu i-a trimis citatie la adresa noua si nu stie cum e mai bine sa faca :sa ceara sa i trimita citatie la noua adresa - i in acest caz termenul acela de 20 de zile in care poate fi contestata decizia procurorului de incepere a urmaririi penale este valabil din nou in cazul unei noi citatii ?Mie asa mi s-ar parea normal pentru ca nu a putut sa conteste decizia deoarece de-abia acum a aflat de existenta ei si inca neoficial . Politistul a zis ca el va propune in dosar solutia de aplicarea a unei simple amenzi administrative si ca acest lucru va fi aprobat si de procuror pentru ca nu are alte abateri si fapta "criminala" nu prezinta pericol social . Mie personal mi se pare ca nu stiu cum sa mai faca rost de niste bani la bugetul de stat insa e aiurea in cazul de fata pentru ca persoana respectiva vrea sa aplice pentru cetatenie romana si nu stie dc aceasta amenda ii poate afecta in vreun fel dosarul .Multumesc .
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
dilema , utilizator
Potrivit disp art. 278 c.pp. impotriva ordonantei sau referatului de IUP se poate face plangere oricand pana la solutionarea dosarului de urmarire penala.
Termenul de 20 de zile prevazut la 278, alin. 3 c.p.p. se refera la plangerea impotriva referatului sau ordonantei, dupa caz, a solutiilor de NUP, SUP sau clasare.
Amenda administrativa pe care v-a prezis-o politistul nu are cum sa-l afecteze pe cetateanul strain la solutionarea cererii de atribuire a cetateniei Romane.
Una dintre conditii este ca persoana in cauza sa nu fifost condamnata penal definitiv, ori amenda administativa nu este acelasi lucru cu amenda penala.
Va multumesc frumos domnule avocat pentru raspunsul dumneavoastra extrem de util si la obiect !
=D>=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)
Nup-ul lasa urme? RazvanI RazvanI In urma cu circa 13 ani am fost implicat intr-un accident de circulatie care s-a soldat cu o victima. Dosarul a fost solutionat cu NUP de catre procuratura. ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar de urmarire penala in instanta Micaly Micaly Buna ziua Va rog ajutati-ma cu un sfat.... Cu ceva timp in urma am facut o plangere penala. Am fost in instanta pe 278 si, prin decizia Curtii de Apel s-a ... (vezi toată discuția)