avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri traducator
Discuție deschisă în Traduceri

traducator

Buna ziua,

Numele meu este Lacramioara si pentru moment imi caut un job de traducator. Mentionez ca am autorizatie eliberata de Ministerul Justitiei. Dar nu apar in lista traducatorilor autorizati. Motivul sa fie pentru ca nu sunt PFA??
Majoritatea companiilor cauta PFA, insa eu sunt persoana fizica.
Ca traducator, cum ar fi mai bine pentru mine sa lucrez? Care sunt avantajele, eventual dezavantajele, in cazul in care as fi persoana fizica autorizata? Dar daca as face traduceri doar din cand in cand? Firma nu imi permit sa-mi fac.
Este mult mai lejer PF autorizata?
Nu stiu ce sa fac.
Va rog sa ma sfatuiti. Sunt disperata.

Cu multumiri anticipate,

Lacramioara Balan
Cel mai recent răspuns: lacrima2 , utilizator 16:06, 4 Martie 2010
Stimata doamna, eu vad problema impartita in 2 directii:
1. In calitate de traducator autorizat de Ministerul Justitiei, dvs. trebuie sa figurati in evidenta tribunalului de pe raza localitatii in care domiciliati. Am inteles ca v-ati inregistrat deja acolo, ati lasat specimen de semnatura si amprenta stampilei. In cazul meu, grefiera a notat pe spatele autorizatiei si numarul de ordine dintr-un registru. Pe baza acestei autorizatii dvs evident ca puteti face traduceri autorizate, le puteti legaliza la notar, etc.
2. In calitate de persoana care obtine venituri din activitatea de traduceri, dvs. tb sa platiti impozitul corespunzator acestora. Daca sunteti angajata cu CIM in cadrul unei firme, atunci impozitul pe veniturile dvs este impozitul pe salariu. Daca alegeti o alta forma de inregistrare fiscala, fie ea intregistrare doar la Administratia Financiara (in cazul meu) sau constituirea unui PFA sau SRL sau orice alta forma, atunci veti achita impozitul pe venit sau pe profit, in functie de forma de organizare.
Puteti face traduceri gratis, daca asa doriti. In schimb daca percepeti un tarif pentru serviciile dvs, asa cum este si normal, si incasati contravaloarea acestora, dar nu declarati aceste sume pentru a fi impozitate, atunci se cheama evaziune fiscala si da, aveti probleme.
Dupa parerea mea, dvs nu trebuie decat sa alegeti forma sub care sa functionati ca traducator, sa faceti demersurile necesare inregistrarii la financiar si sa achitati darile corespunzatoare.
In rest, spor la treaba!
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ContSters24933, utilizator
Va multumesc foarte mult si o sa tin cont de toate sfaturile primite
Momentan nu lucrez nicaieri, acesta este si motivul pentru care ma framanta problema
Doamne ajuta!

L.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - dar ce anume?????? iki iki Buna ziua tuturor, as avea o intrebare , am terminat ASE la contabilitate si informatica de gestiune si am un curs de inspector resurse umane , ce ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl? Euromintl Euromintl Buna ziua, In curand ar trebui sa incep o colaborare project based cu o firma care nu are nici un fel de forma juridica in Romania.In incercarea de a ma ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ?? nixman nixman Salutare! Am o mare intrebare ce se invarte acum in capul meu.Vreau sa deschid o afacere cu privire la comercializarea si montarea tiglei metalice si nu numai ... (vezi toată discuția)