avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere ore nesemnate in condica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere ore nesemnate in condica

Buna ziua,
As dori sa stiu daca directorul unei unitati de invatamant are dreptul de a retine orele din ziua precedenta care nu au fost semnate in condica, desi orele respective s-au efectuat. Am cautat in Legea invatamantului, in Statutul personalului didactic si in Regulamentul de ordine interioara, si nu am gasit nimic referitor la dreptul directorului de a taia ore efectuate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: geanina_ipate , utilizator 22:03, 3 Martie 2010
nu.
In Regulamentul intern, Statut sau altceva ati gasit ca aveti obligatia sa semnati in condica pentru orele ce le efectuati?
Nu, nu am gasit. Nu am cautat insa in Codul Muncii. In ROI si Statut scrie ca angajatul trebuie sa indeplineasca ordinele conducerii, dar nu scrie ce se intampla daca nu le indeplinesc. In ceea ce priveste sanctiunile cu retinere din salariu, am inteles ca se fac numai dupa ce o comisie din scoala face o ancheta. Nu inteleg deci conform carei legi directorul a hotarat sa taie nu mie, ci la jumatate din scoala, orele de cu o zi inainte care nu erau semnate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perturbarea inopinata a orei de curs de catre directorul scolii ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As dori sa stiu (am cautat in Legea invatamantului reactualizata, Statutul personalului didactic si Regulamentul d efunctionare in invatamantul ... (vezi toată discuția)
Penalizare din salariu/40 de ore taiate din salar bobyB bobyB Buna ziua, Solicitam ajutor!:((X-(#-o:help: Trimit acest mesaj in numele persoanelor angajate intr-o unitate scolara, mai exact filiala a unei structuri ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de ordine interioară poate fi mai presus de statul elevului? Narcis1214 Narcis1214 Buna ziua, am o intrebare cu privire la parasirea incintei scolare a elevilor de peste 18 ani. Deoarece cadrele didactice ne interzic acest lucru, iar eu am ... (vezi toată discuția)