avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot face un gard pe un teren proprietate personala,pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot face un gard pe un teren proprietate personala,pe care o societate are un drum intre 2 depozite??

am intrat in posesia unui teren ,pentru care am titlu de proprietate si cadastru.Primaria mi-a dat acest teren in schimbul unui teren mai vechi pe care eu l-am avut in alta parte(deci era al primariei).Vecina cu mine este o societate comerciala,care are un drum ce face legatura intre 2 depozite ,chiar pe terenul meu.
Intrebarea este:pot sa imi ingradesc cumva terenul meu,nefiind vorba despre un drum public(judetean,comunal),ci fiind vorba despre o cale de acces abuziva a lor?
Altfel spus daca nu accepta o negociere pot sa ma asez (legal) pe acel drum ,dar pe proprietatea mea,spre a impiedica accesul masinilor lor pe terenul meu?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:10, 5 Martie 2010
Cu autorizatie de constructie a gardului obtinuta de la Primaria comunei, da!
Initial se impune solutionarea legala si nu negocierea ,asupra caii de acces
In baza solutiei legale,puteti solicita autoritatii locale eliberarea autorizatiei si certificat urbanism, pentru edificiul care intelegeti sa il ridicati
Incercati macar dvs sa lamuriti legal statutul terenului,pentru a indeparta actiunile abuzive
pana la a va 'aseza legal' pe terenul dvs aveti posibilitatea legala de a va exercita dreptul de proprietate prin asezarea de-a curmezisul drumului cu o rabla sau un sant sau un WC sau altceva..
pe de o parte, o astfel de atitudine poate fi o provocare, o madalitate de a va preconstitui unle dovezi privind utilizarea fara drept a proprietatii dvs, si nu in ultimul rand un atu in negociereB-)
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ContSters126925, utilizator
este important daca societatea respectiva are acces la teren prin alta parte, pe alt drum fie el si agricol , atunci alegeti varianta "NANOMAX"
Nu incercati variante extreme.
Retineti publicitatea si zarva cauzata de proprietarul unei portiuni de teren de sub un pod intrare Brasov care,in mod repetat a legat lanturi,a realizat o petrecere cu n participanti,a amenajat spatiu de odihna,toate pe suprafata pe care detine titlu de proprietate si hotarare definitiava si executorie
Finalul la protestele acestuia,amenzi acumulate peste valoarea respectivului teren

Alte discuții în legătură

Un titlu de proprietate ofera proprietate totala sau... byly74 byly74 am un teren cu titlu de proprietate si cadastru .Acest teren l-am primit de la primarie in schimbul unui teren ocupat de regimul trecut.Pe acet teren ,vecinul ... (vezi toată discuția)
Bariera la intrarea in cartier anabalanean anabalanean Buna ziua, Am cumparat acum trei ani un apartament intr-un cartier privat, la momentul respectiv inca mai erau blocuri de construit. De la drumul public pana ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute tibik tibik Buna ziua, Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele: 1) In momentul cand s-a ... (vezi toată discuția)