avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UN TITLU DE PROPRIETATE OFERA PROPRIETATE TOTALA SAU...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UN TITLU DE PROPRIETATE OFERA PROPRIETATE TOTALA SAU...

am un teren cu titlu de proprietate si cadastru .Acest teren l-am primit de la primarie in schimbul unui teren ocupat de regimul trecut.Pe acet teren ,vecinul nostru ,care este o societate comerciala a construit un drum de acces intre anumite anexe ale lui.Acest drum ,acum, a devenit ilegal si abuziv in ceea ce priveste portiunea care imi apartine.
INTREBARE:daca nu ne intelegem la negocierea suprafetei respective ,sau nu solicita negocierea,chiar daca ii instiintez,POT SA PUN O PATURA SI SA FAC PLAJA PE TERENUL CARE IMI APARTINE(acest lucru insemnand sa pun patura in fata mijloacelor de transport ale lor,care trec pe drumul respectiv)?????Multumesc!

am intrat in posesia unui teren ,pentru care am titlu de proprietate si cadastru.Primaria mi-a dat acest teren in schimbul unui teren mai vechi pe care eu l-am avut in alta parte(deci era al primariei).Vecina cu mine este o societate comerciala,care are un drum ce face legatura intre 2 depozite ,chiar pe terenul meu.
Intrebarea este:pot sa imi ingradesc cumva terenul meu,nefiind vorba despre un drum public(judetean,comunal),ci fiind vorba despre o cale de acces abuziva a lor?
Altfel spus daca nu accepta o negociere pot sa ma asez (legal) pe acel drum ,dar pe proprietatea mea,spre a impiedica accesul masinilor lor pe terenul meu?

am lansat mai devreme o aceiasi intrebare cu doua formulari ,pe care doresc sa o simplific si,sa o mai argumentez.In primul rand acel drum nu este asfaltat sau construit din alte materiale,si daca ar fi sa aiba un suport legal cine le-a permis construirea lui pe un teren ce nu le apartinea(era al primariei atunci?)
INTREBARE SIMPLIFICATA:am temei legal ,ca pe terenul meu(dovedit cu titlu de proprietate si cadastru facut),sa spun:STOP ,nu vreau sa va las sa treceti peste terenul meu(atat timp cat ,logic asa-zisul drum este pus ilegal acolo)? Sper ca am simplificat problema MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:24, 4 Martie 2010
Rugam resopectati regulamentul forumului si nu postati consecutiv mesaje identice
S-a raspuns acestui mesaj,la 8'40
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa fac "plaja"pe o proprietate personala pe care trece un drum al unei societati? byly74 byly74 am un teren cu titlu de proprietate si cadastru .Acest teren l-am primit de la primarie in schimbul unui teren ocupat de regimul trecut.Pe acet teren ,vecinul ... (vezi toată discuția)
Pot face un gard pe un teren proprietate personala,pe care o societate are un drum intre 2 depozite?? byly74 byly74 am intrat in posesia unui teren ,pentru care am titlu de proprietate si cadastru.Primaria mi-a dat acest teren in schimbul unui teren mai vechi pe care eu l-am ... (vezi toată discuția)
Acces la drum ungureanu marioara ungureanu marioara buna seara!bunica mea locuieste la tara este in litigii cu vecinii sai din cauza unui drum, ce face accesul la acasa acesteia,cei din urma sustinand ca drumul ... (vezi toată discuția)