avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CU SI FARA TATA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CU SI FARA TATA

buna ziua!fiica mea are un baietel de 5 ani,nu s-a casatorit cu tatal baiatului.au fost impreuna doar un an.tatal copilului nu plateste si nici nu a platit pensie alimantara,nici nu viziteaza copilul . mentionez ca copilul este pe numele tatalui..anul trecut fiica mea s-a maritat in strainatate ducand si copilul cu ea.ptr.baietel a primit pasaport pe un an de zile si am facut o procura tot pe un an de zile ca fiica mea sa poate sa -l duca cu ea pe copilcum putem rezolva ca sa nu trebuiasca sa cerem dupa fiecare an procura din partea tatalui pentru putea duce copilul in strainatate?el nu prea este de gasit si duce o viata dezordonata .unde sa apelam ca sa putem rezolva aceasta problema ,tatal copilului nu vrea sa renunte la copil dar nici nu se intereseaza de el,dar este de acord cu o rezolvare si semneaza orice act care este in favoarea copilui si este de acord ca copulul sa fie crescut doar de mama lui.multesc.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
George, Avocat
Va propun sa contactati un avocat -- presupun, ca se va cere incredintarea copilului fiicei Dvs.
Va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule.:)

Fiica dvs.poate solicita instantei de judecata incredintarea minorului.
fiica dvs. va trebui sa ceara in instanta , incredintarea minorului spre crestere si educare.
in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, dansa va putea calatori cu minorul in orice stat, nemaifiind necesar sa ceara acordul tatalui copilului .
Rezolvarea problemei dvs, sta in promovarea unei actiuni pe rolul instantei , actiune prin care trebuie ca fiica dvs, sa solicite instantei incredintarea minorului.Avand o astfel de hotarare definitiva si irevocabila nu va mai fi nevoie ca tatal sa- si dea acordul cu privire la fiecare iesire din tara a minorului.Atentie!Daca tatal obtine prin hotarare judecatoreasca un program de vizita minor, va fi nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cu ocazia procesului de incredintare, va fi stabilit si dreptul la pensie de intretinere, plafonul maximal prevazut de Codul Familiei, pentru un copil, fiind de 1/4 din veniturile continue realizate de catre tata .
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor cu parinti necasatoriti neamtu adriana neamtu adriana Fiica mea are un fiu de 9 ani pentru care tatal sau a facut singurul lucru de a-l recunoaste .Pensia alimentara lunara stabilita de instanta o trimit bunicii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac pasaport fiicei mele elizam elizam am o fiica de 9 ani si doresc sa-i fac pasaport. tatal ei nu face parte din viata ei.pot fara acordul lui sa-i fac pasaport? (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)