avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tanar angajat din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tanar angajat din somaj

Am 27 de ani,absolvent al Facult.de Medicina,sunt somer,mi-am gasit un job,ce trebuie sa fac sau ce trebuie sa faca angajatorul meu ca sa ma incadreze din somaj cu avantajele ce revin din acesta situatie.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 16:51, 4 Martie 2010
In primul rand, de la semnarea contractului de munca aveti un termen de 3 zile pentru a anunta ANOFM ca aveti calitatea de salariat. In acest sens, angajatorul trebuie sa faca o adresa catre ANOFM in care sa specifice ca incepand cu data X v-a angajat cu contract de munca perioada determinata sau nedeterminata. Cu acea adressa mergeti la ANOFM ca sa va scoata din evidenta de someri.

Apoi, angajatorul are niste facilitati fiscale acordate de stat in sensul ca vor putea beneficia, pe o perioada de 6 luni, de scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale aferente somerilor incadrati, datorate de angajatori potrivit legii.

Conditiile pe care angajatorii trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de aceste facilitati sunt de a incadra, indiferent de tipul contractului, persoane din randul somerilor pe locuri de munca nou create, nu vacante, si de a mentine in activitate pe o perioada de cel putin 12 luni de la data angajarii.

Angajatorii vor beneficia de scutirea la plata a contributiilor de asigurari sociale aferente somerilor daca angajeaza persoane provenind din randul somerilor inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca cu minimum 3 luni inaintea deciziei de angajare si care nu au avut raporturi de munca cu respectivii angajatori in ultimele 6 luni premergatoare angajarii.
Angajatorul trebuie sa declare locul de munca vacant la AJOFM, dv. primiti repartitia pe acel loc, angajatorul va incheia o conventie cu agentia si va trebui sa respecte cele inscrise in acea conventie..
Multumesc de raspuns,dar situatia este mai complicata.Firma este in Bucuresti,si
viitorul salariat este somer la Baia Mare.Nu imi pare logic sa transmit la BM locul nou infiintat pentru care a aplicat salariatul.AJOFM din BM zic ca sa declar cu o adresa la ei,Bucurestiul zice ca aici se va plati CAS........sunt intr-o nebuloasa...
E oarecum anormal, dar locul de munca trebuie anuntat la Baia Mare pentru ca angajatul sa fie scos din evidentele lor. Acest fapt nu va va impiedica sa beneficiati de facilitatile acordate angajatorilor car angajeaza someri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari someri adelanegrila adelanegrila daca poate cineva sa ma ajute , ce facilitati are un angajator daca angajeaza un somer ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Facilitati angajare someri bvr bvr Buna ziua! Ce stiti despre proiectul de lege ce vizeaza acordarea de facilitati angajatorilor care angajeaza someri? Informatiile din presa nu se prea ... (vezi toată discuția)
Somaj - reincadrarea in munca hra_7 hra_7 Buna ziua Am mai multe intrebari la care asi dori sa imi raspundeti. * Care este procedura in cazul unui somer care isi gaseste un loc de munca, unde se ... (vezi toată discuția)