avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Restituire garantie de participare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Restituire garantie de participare

Salut tuturor,
Am o mare nelamurire, oare cum poate un ordonator care organizeaza o licitatie si care solicita de la ofertanti garantii de participare, sa NU returneze garantiile de participare ofertantilor necastigatori si sa le inregistreze in propria contabilitate la venituri? Oare nu cumva se incalca art 1092 Cod Civil :Orice plata presupune o datorie; ceea ce s-a platit fara sa fie debit este supus repetitiunii.
Parerile Dvs care sunt?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 16:44, 5 Martie 2010
Garantiile de participare se restituie ofertantilor necastigatori. Ati solicitat restituirea, si v-ati lovit de un refuz? In acest caz, actionati societatea in instanta, solicitand totodata dobanda la suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)
Licitatie Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Acum 2 saptamani am participat la o licitatie de vanzare masa lemnoasa pe picior organizata de o primarie din zona. Am fost declarat castigator a 2 partizi de ... (vezi toată discuția)
Cerere de inapoiere a pensiei de intretinere freeanifer freeanifer Daca fiica mea inscrisa anul trecut in septembrie la master a intrerupt studiile in decembrie 2008 si eu i-am platit in tot acest timp pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)