avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Licitatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Licitatie

Acum 2 saptamani am participat la o licitatie de vanzare masa lemnoasa pe picior organizata de o primarie din zona. Am fost declarat castigator a 2 partizi de lemn pe picior insa primaria refuza sa incheie contractul in conidiile solicitate de mine desi acestea sunt prevazute in caietul de sarcini al licitatiei. Mentionez ca aceste caiet de sarcini este din 2007 si ne-a fost dat de catre Primarie. Totodata solicitarile noastre se bazeaza si pe HG 85/2004 insa Primaria refuza sa tina cont de aceasta. Aratam ca lemnul pe picior se vinde fara coaja, oferta noastra a stipulat acest lucru, a fost acceptata insa in contract Primaria vrea sa introduca la plata si coaja lemnului de lucru. Tot in acest caz am solicitat esalonarea la exploatare si la plata a respectivei mase lemnoase, lucru prevazut si in respectivul caiet de sarcini insa Primaria vrea plata anticipata a intregului contract. Ce sa fac in acest caz? Sa refuz incheierea contractului si sa cer restituirea garantiei de participare pe cale judecatoreasca sau sa cer prin instanta incheierea contractului, solicitand totodata si daune interese (dobanzile bancare pe care societatea le are de platit lunar)?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 09:53, 6 Septembrie 2009
Toate cele trei modalitati sunt plauzibile insa depinde daca vreti sa nu obtineti nimic fata de atitudinea primarieie, daca ii actionati in judecata puteti cere daune interese nu numai pentru ce ati specificat dar si pentru beneficiul nerealizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare og.6/2013 camicami camicami Buna tuturor, referitor la impozitul de 0,5% pentru veniturile obtinute din exploatarea forestiera in baza autorizatiei de exploatare,spuneti-mi,va rog,cine ... (vezi toată discuția)
Neclaritati privind o licitatie publica cu strigare la o primarie ... DenisRif DenisRif Neclaritati privind o Licitatie Publica cu strigare la o Primarie S-a organizat o licitatie la o Primarie privind vanzarea unui Buldoescavator si au ... (vezi toată discuția)
Licitatie ContSters59029 ContSters59029 am participat la o licitatie pentru un teren constructie spatiu comercial pe care am castigato. din acest moment au aparut problemele din partea primariei. am ... (vezi toată discuția)