avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Restituire garantie in urma participarii la o licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Restituire garantie in urma participarii la o licitatie

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie considerabila - cum se procedeaza pentru restituirea cautiunii...cum se solicita inapoi, adica cum se solicita deblocarea ei - exista vreun formular special - in lege este mentionat acest aspect?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 14:39, 21 Martie 2013
Se face pur si simplu o solicitare de restituire a garantiei de participare ca urmare a faptului ca ati fost declarat necastigator in baza adresei emise de achizitor, iar achizitorul o restituie conform art.88 HG 925/2006 , alin.(2) respectiv - Garanţia de participare, constituită de ofertanţii a căror ofertă nu a fost stabilită câştigătoare, se returnează de autoritatea contractantă după semnarea contractului de achiziţie publică cu ofertantul/ofertanţii ale cărui/căror oferte au fost desemnate câştigătoare, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la data expirării perioadei de valabilitate a ofertei.:oops:
Va multumesc,
deci sa inteleg ca se va restitui in termen de 3 zile de la data semnarii contractului cu societatea castigatoare...si deci nu exista nici un formular tip de restituire in lege??
Puteti incerca ss cereti garantia de participare, dar inainte de aceasta sa dati telefon sa vedeti daca nu a fost contestata sa va asigurati ca aceasta cerere nu va insemna cumva retragere din procedura....in orice caz...puteti formula ceva de genul : Referitor la procedura X si avand in vedere fapul ca societatea noastra a fost declarata necastigatoare prin adresa nr............., in temeiul art,88, hg 925/2008, va rugam, ca in cazul in care s-a semnat contractul de achizitie publica, sa ne restituiti, daca este posibil, garantia de participare constituita prin....in valoare de....
La procedurile la care am mai participat, am insistat sa ne retu:giggle:rneze scrisoare de garantie bancara in original(de multe ori ne deplasam acolo la sediu) sau banii in cont.
Am inteles, deci daca alt participant declarat necastigator face contestatie - o alta societate nu isi poate retrage garantia?
Va multumesc,
Pai procedura se suspenda...Exista posibilitatea ca in urma solutionarii contestatiei sa se reevalueze ofertele!:D Daca iesiti dvs castigatori apoi?:))

Alte discuții în legătură

Garantia de participare sovid sovid Buna ziua, In cazul in care o societate nu castiga o licitatie garantia de participare o recupereaza? (banuiesc ca atunci cand o castiga nu se recupereaza) ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de achizitie alexandruh alexandruh Ofertantul declarat castigator, singurul participant la procedura, nu s-a prezentat la data si la ora stabilita in vedera incheierii contractului de ... (vezi toată discuția)