avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Sunt proprietar pe un imobil in baza unui contract de vanzare cumparare incheiat intre mine si parintii mei.In contract este stipulata clauza ca trebuie sa ii am in intretinere pana la decesul acestora.Pot fi executat silit prin scoaterea la vanzare a acestui imobil pentru un debit de 25000 RON.Acest debit il am fata de fostul cumnat care impreuna cu sora mea au construit o camera (fara a avea acte legale si acceptul meu scris).Acestia au divortat. La partaj camera mi-a fost atribuita (ca fiind proprietar) desi sora mea a cerut-o in instanta si chiar locuieste acolo cu un copil minor.S-a dat hotararea in cadrul primei instante,desi am cedat terenul aferent judecatorul asa a hotarat,invocand acceptarea tacita.Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: popa marisa , utilizator 08:12, 8 Martie 2010
Nu ne-ati spus daca in acel contract cu clauza de intretinere este si o clauza de uzufruct al vazatorilor.
Nu stiu ce inseamna dar...nu exista acest termen in contract.Obligatia mea este de a asigura vanzatorilor toate cele necesare traiului pe tot timpul vietii inclusiv cheltuielile cu inmormantarea.
Pretul vanzarii reprezinta echivalentul obligatiei cumparatorului de a asigura vanzatorilor toate cele necesare traiului pe tot timpul vietii inclusiv cheltuielile cu inmormantarea cumparatorul urmand sa intre in stapanire de fapt dupa decesul vanzatorilor.
MULTUMIRI
Puteti fi executat silit, dar nu ati spus daca acest cumnat are titlu executoriu impotriva dvs.?
Si cum de aveti acest debit daca s-a construit fara acceptul dvs.?
Cred ca nu ati dat toate detaliile sa ne dam seama despre ce e vorba.
V-a dat cumnatul in judecata?
Deocamdata nu,trebuie sa treaca 15 zile de la comunicarea sentintei si mai apoi aceasta sa ramana definitiva .In urma partajului cu sotia (sora mea) au dobandit creantele aferente ridicarii acestei camere.Am spus in instanta ca nu am trecut pe la casa parinteasca timp de un an si nu am stiut dar judecatorul pur si simplu nu a crezut.Actiunea de partaj a fost dechisa impotriva tuturor (pentru ca actiunea sa fie opozabila si tertilor).Sunt speriat si nu stiu daca sa fac recurs si ce asi mai putea schimba.Sora mea vrea sa plateasca ea sulta (sa preia ...plata) deoarece bani nu avem niciunul si nu stiu ce putem face sa nu pierdem casa.
Stimata doamna,
Problema d-voastra, dupa cum se vede este cam complicata, nu putem pe aceasta cale sa va dam niste sfaturi care ar putea sa va ajute. Va recomand sa onsultati un avocat, sa vada toate actele, sa studieze dosarul si chiar sa formuleze si cererea de recurs sau apel. Daca solutia este data cu apel sansele sunt mult mai mari, in recurs este mai greu pentruca aici nu puteti sa faceti decat proba cu acte. Aveti grija sa nu treaca cele 15 zile de cand ati primit sentinta pentruca atunci chiar nu mai aveti nicio sansa.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
sca baloisibaloi, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare popa marisa popa marisa Cu o asemenea redactare: ...”Pretul vanzarii reprezinta echivalentul obligatiei cumparatorului de a asigura vanzatorilor toate cele necesare traiului pe ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar, plată sultă silvia159 silvia159 Buna ziua. Am in derulare un proces la judecatorie cu privire la un partaj imobiliar. Cumnata mea a solicitat o sultă, iar eu si sora mea dorim s-o despagubim ... (vezi toată discuția)
Executare silita vis a vis de mostenire leusan leusan Socrii mei au decedat ,ultima soacra in 2010.Pentru socru s-a acceptat tacit mostenirea ,nu s-a dezbatut inca.Pentru soacra a acceptat-o expres.In speta ... (vezi toată discuția)