avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Doresc sa cumpar o casa care nu are utilitati de la o societate aflata in insolventa si care promite realizarea lucrarilor de utilitati indata ce incaseaza banii.
Avand in vedere faptul ca sunt in insolventa, contractul de vanzare poate fii anulat? Am inteles ca pot fii anulate contractele de vanzare-cumparare incheiate in ultimii trei ani. Daca nu trece de perioada de reorganizare si nu realizeaza lucrarile de utilitati, cum pot sa-mi recuperez prejudiciul?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 14:05, 4 Mai 2010
Societatea in insolventa, isi poate instraina activele numai cu acordul judecatorului sindic. Deci aici este exclusa anularea contractului de vanzare cumparare.
Buna seara.
Este vorba de contractele frauduloase,care dezavantajează vădit debitorul,făcute cu scopul micsorării dreptului creditorilor,nicidecum de acele contracte corecte .
In cazul in care planul de reorganizare nu este respectat sau esueaza, se trece la faliment si va inscrieti la masa credala.
Daca prin deschiderea procedurii nu s-a ridicat dr de administrare se pot incheia contracte dar sunteti la adapost daca semneaza si adm judiciar, sau macar este notificat de instrainarea imobilului. Apoi cu privire la faptul ca nu e racordat la utilitati, ce folos are ca societatea in insolventa sa suporte racordarea? Nu este favorabila efectuarea unei cheltuieli care sa impovareze debitorul insolvent.
O societate in insolventa are in obiective reducereea cheltuielilor nu cresterea acestora deci "promisiunea " ca va realiza racordurile pe cheltuiala ei e irealizabila.
Daca pretul este acceptat si apreciat real si de adm jud acesta poate sa propuna prin raport ca jud sindic sa dispuna vanzarea imobilului dar in mod cert nu se va angaja ca dupa vanzare cand nu mai e propr soc in insolventa sa racordeze imobilul la utilitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala vanzarea prin licitatie de catre administratorul judiciar daca inca nu s-a depus planul de reorganizare? marik0 marik0 buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca este legala vanzarea prin licitatie a unui imobil proprietatea debitorului (aflat in procedura de insolventa) in ... (vezi toată discuția)
Persistenta sechestru anjinsan anjinsan Buna Ziua, In cadrul unei proceduri de executare silita infiinteaza un sechestru executional asupra unor bunuri ale unui debitor. Inainte de a se trece la ... (vezi toată discuția)
Competenta instantei de judecata in insolventa vendeta vendeta buna. va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca sant asociat intr-un srl iar asociatul meu a cerut intrarea in insolventa a societatii fara ca eu sa ... (vezi toată discuția)