Situatie:
1.avem formulata actiune privind desfacerea casatoriei din vina ambilor soti, fara motivare
2.vrem sa facem si partajul in acelasi timp prin tranzactie astfel: eu raman cu o casa si creditul aferent, el ramane cu o casa si creditul aferent. Valorea celor 2 imobile si a creditelor este diferita, dar asa am convenit sa facem impartirea bunurilor. Intrebari:
1.daca asa ne-am inteles privind partajul si facem aceasta trazactie, mai trebuie sa platim vreo sulta unul altuia?
2.va trebui sa platim vreo taxa de timbru?
anamaria2009 a scris:
deci practic nu platim acest 3% daca cerem restituirea la momentul introducerii actiunii.
puteti sa-mi spuneti ce reprezinta masa partajabila? adica 3% se calculeaza din valoarea totala a celor 2 imobile?
Taxa de timbru se calculeaza la valoarea totala rezultata prin insumarea valorii celor doua imobile si a valorii celor doua credite, deoarece va impartiti si creditele, nu numai imobilele. ;)
Partaj
matza00
ce acte-ti trebuiesc pt partaj in cazul in care inca de la prima infatisare exista intelegerea si tranzactia redactate?putem termina de la prima infatisare ... (vezi toată discuția)