avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul parintelui la vizitarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul parintelui la vizitarea copilului

Sunt divortat iar fetita a ramas sub tutela mamei.In hartiile de la tribunal ea,fosta sotie, si-a declarat adresa din buletin care e la 30 de km de oras(o comuna).Desi am drept de vizita,nu stiu de unde sa imi iau copila.Din acest motiv eu trebuie sa caut copila la scoala(unde de ieri s-a depus o hartie de catre fosta sotie sa mi se interzica vizitele pe motiv ca ii disturb linistea fetitei si starea ei sufleteasca) chit ca sta in chirie aici in oras impreuna cu fetita si cu prietenul ei.Este obligata sa lase un nr de contact sau o adresa unde poate fi contactata???Mai mult toate cadourile,mai putin banii,pe care i-am dat fetitei luni de 1 martie mi le-a trimis inapoi printr-o ruda desi erau rechizite si jucarii la care fetita chiar s-a bucurat!!!Poate ca parinte tutelar sa ii interzica copilei sa beneficieze de aceste cadouri?Mai ales ca fata are 6 ani si va imaginati ce e in sufletul ei!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Sa ma adresez Autoritatii Tutelare?Sau ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:10, 6 Martie 2010
In baza hotararii sesizati oficial autoritatea tutelara
Avand in vedere faptul ca aveti un drept de vizita a fetitei,stabilit prin hotarare judecatoreasca,mama minorei nu va poate interzice sa o vizitati,deoarece prin aceasta se incalca o hotarare judecatoreasca,fapt ce poate constitui infractiune in conformitate cu art.307 C.pen.
Totusi,poate nu se va ajunge la o astfel de situatie.
Sesizati Autoritatea Tutelara,in vederea solutionarii acestei probleme.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Depuneti o plangere penala la Politie.
Autoritatea tutelara nu va ajuta decat cu........sfaturi...
Aveti grija sa aveti si ceva martori, care pot da declaratii care sa va sustina.
[ link extern ]
Situatiile de acest gen sunt traumatizante atat pentru minor cat si pentru parintele caruia nu i se permite sa aiba legaturi personale cu minorul.Inteleg ca totusi cunoateti adresa unde locuieste fosta sotie impreuna cu minora.Daca asa stau lucurile formulati o plangere penala in baza art 307 al.2 c.p. si sfatul meu este sa angajati in acest sens un avocat atat pentru redactarea plangerii cat si pentru consilierea pe parcursul derularii demersului dvs.De asemenea pentru sustinerea acestei plangeri,in prelabil as proceda la investirea cu formula executorie a hotararii respective si v-as sfatui apoi sa aplelati la un executor judecatoresc.In cazul obstructionarii demersului pe aceasta cale, veti folosi actele incheiate de executor in probatoriul administrat in sustinerea plangerii mai sus aratate.Chiar m-as bucura daca m-ati tine la curent cu cele ce vor urma.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca in hotararea prin care s-a stabilit in favoarea dv. un program de vizitare al minorei se mentioneaza faptul ca o veti lua pe aceasta de la domiciliul ei sau ca vizita se va face la domiciliul minorei, atunci chiar daca in hotarare este trecuta o adresa de la care fosta sotie s-a mutat cu minora, va veti prezenta la domiciliul actual al acesteia in cadrul programului de vizitare stabilit. Prima oara veti merge singur si vedeti daca va respecta acest drept. Daca nu, veti investi hotararea cu titlu executoriu si veti merge cu un executor la aceasta acasa in cadrul programului vizitare. Daca se va opune executarii, executorul va face un PV in cadrul executarii silite in care va mentiona acest aspect, apoi veti depune o plangere penala in temeiul art. 307 Cod penal.
Daca acest drept va este ingradit cu toate eforturile depuse, veti putea introduce o actiune in instanta pentru modificarea programului de vizitare al minorei sau chiar veti solicita reincredintarea, daca vor fi indeplinite conditiile necesare pentru admiterea unei astfel de actiuni.
Va recomand sa angajati un avocat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita ContSters88252 ContSters88252 buna ziua dupa trei ani de procese pentru stabilirea unui program de vizitare a minorei respectiv a fetitei mele, am reusit sa-mi castig ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun Adrian37 Adrian37 Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita minor Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In urma divortului ne-au fost incredintati mie fetita, iar fostei sotii baietelul. Fosta soie incalca repetat in mod voit programul de vizita in care sa preiau ... (vezi toată discuția)