avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzare primire preaviz concediere-solutii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzare primire preaviz concediere-solutii?

Buna ziua,

Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire.
Intrebari :
1. daca refuza primirea ce pot face ? care este urmatorul pas?
2. mai exista si alte modalitati de trimitere spre luare la cunostinta a respectivului document?
3. salariatul nu accepta sub nici o forma concedierea. Sta 8 h/zi la serviciu desi i-am spus ca poate sta numai 4. Daca va veni si dupa terminarea preavizului la serviciu ce ii putem face? Repet: nu accepta concedierea si este o persoana f dificila.
Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie delicata rog un mic ajutor.
Toate cele bune,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 5 August 2015
trimiteti preavizul de concediere pe toate caile legale posibile. incercati si printr-un anunt dat la unul sau mai multe ziare din localitate si, totodata instiintati ITM-ul de situatia creata. la data expirarii preavizului incheiati carnetul de munca, restituiti-l titularului impreuna cu toate drepturile banesti si... interzicetii accesul in sediul societatii. asigurati-va de legalitatea masurii concedierii.
Trimiteti prin Prioripost cu confirmare de primire, pentru ca ARR-ul sa se intoarca in scurt timp, inclusiv afisati la fisierul societatii .
Apoi decizia, dar sa respectati procedura legala, pentru ca in cazul in care va fi contestata in instanta sa aveti castig de cauza.
In momentul in care i-ati inmant notificarea de restructurare nu au mai fost martori? Puteati sa scrieti pe notificare "I s-a adus la cunostinta si refuza sa semneze" semnati dvs si martorul(ri) Dupa care, un ex din aceasta notificare o trimiteti prin posta la adresa de domiciliu cu conf de primire.
Dupa care, decizi de incetare CIM, o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Mereu trebuie sa aveti dovada ca ati trimis documentele. Atentie! la posta pe avizul de expeditie sa scrieti exact ce contine plicul (ex. notificare nr.../data...)
Trimiteti prin posta cu confirmare de primire.ATENTIE!!!!!nu folositi alt serviciu de curierat rapid deoarece unele instante nu accepta sa ia in seama dovezile, deoarece:
-Interpreteaza ca in procedura e vb. de posta
-de cele mai munlte ori, la curieratul rapid nepostal nu se semneaza , ci doar se stamplileaza

ieri am vazut cu ochii mei 3 dosare in care nu s-au luat in seama astfele de comunicari.

E doar un sfat, din practica, nu comentez
Multumesc pt raspunsurile de pana acum. Ideea este ca am trimis preavizul prin posta,cu confirmare de primire si astept sa se intoarca. Care ar mai fi alte cai de transmitere in caz ca va refuza primirea? Se considera luat la cunostinta daca a refuzat? Ma gandesc mai departe,la un eventual proces...firma si-a indeplinit obligatia de a instiinta salariatul,de a trimite prin posta...dar daca acest salariat refuza orice document emis de societate?

Alte discuții în legătură

Comunicare decizie desfacere contract munca voicualinacosmina voicualinacosmina Unui salariat i-a fost intocmita decizia de concediere disciplinara. In momentul in care s-a dorit comunicarea acestei decizii in timpul serviciului salariatul ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare de primire a deciziei de desfintare a unui post de conducere conf. art.65(1). Elisa Seat Elisa Seat Buna ziua,. Ca urmare a hotarari AGA in cadrul firmei s-a decis desfintarea unui post de conducere conf. art.65(1).In urma acestei decizi s-a intocmit o ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face dovada comunicării deciziei de rechemare din concediul de odihna oanaportar oanaportar Buna seara ! Directorul institutiei noastre publice a emis o Decizie de rechemare din concediul de odihna al unui salariat. Decizia i s-a trimis prn posta, ... (vezi toată discuția)