avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intocmire declaratie 101
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intocmire declaratie 101

am o nedumerire si va rog sa ma ajutati .
in decl 101 la randul 29 scrie "ch cu amorizarea contabila" .
in instructiuni scrie ca se completeaza cu amortiz calculata in cursul anului.
dar daca trec aici suma din 681 programul o inreg ca si ch neded,
de cand amortizarea este neded?
ce gresesc oare ,ce nu este bine,
va rog ajutati-ma cu un raspuns
multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 16:15, 6 Martie 2010
treceti aceiasi suma la rindul 14 sau puteti sa nu treceti nici la 29 si nici la 14, asta in cazul in care nu aveti reevaluari !
laur67
multumesc mult
Amortizarea contabila este nedeductibila....treceti la randul 14 la amortizare fiscala.
Mult succes ,
as dori si eu un sfat
E vorba de o societate de prestari servicii, noi am prestat serviciile si apoi am emis o proforma, nu toti clientii au platit .Pe masura ce efectuau plata le faceam factura fiscala pe care o inregistram in contabilitate, insa au ramas cam 50 % din proforme neachitate si deci venituri care ar fi trebuit incasate in 2009 dar neinregistrate in contabilitate, astfel bilantul din 2009 este pe pierdere. S-au mai incasat in primele 2 luni ale lui 2010 dintre proformele 2009 pentru care insa am facut facturi fiscale pe 2010.
Evident nu asta era intentia noastra, eu lucrez de putin timp la societatea respectiva, dar contabilul de obicei la sfarsitul anului inregistra proformele in clienti facturi de intocmit, ceea ce vad ca afecta profitul, insa noi mutand contabilitatea de la 31.12.2009 la alt contabil, nu mi s-au cerut pentru a inregistrare proformele sau clientii de facturat (situatie cu care contabilul era deja familiarizat)
Cand eu am preluat activitatea administrativa asa se lucra, factura fiscala in momentul incasarii si la sf lui decembrie nu m-am sesizat.
Problema e cum pot remedia situatia, bilantul a fost intocmit, de asemenea si declaratiile lunare. O parte din proforme au fost deja achitate si declarate in 2010, facturez restul de proforme? Adica vreau sa se vada ca nu a fost intentionat, nu sunt contabil de meserie.
Bilantul e facut dar nu a fost depus inca, se mai poate face ceva cu rectificative la declaratiile fiscale sau trebuie sa astept bilantul la 30.06.2010 sa vedem care va fi rezultatul.
Sunteti sau nu platitor de TVA? ca sa stiu ce raspuns va dau?

Alte discuții în legătură

Statut proforme madalina lacatusu madalina lacatusu ce se intampla daca in 2009 am inregistrat doar proformele care s-au incasat? (vezi toată discuția)
Cum completez decl 101 pentru anul 2012 denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma chinui de cateva ore sa-i dau de cap la decl 101, va rog ajutati-ma unde trebuie sa trec amortizarea, am urmatoarele sume: total venituri ... (vezi toată discuția)
D101, amortizare edervi edervi Daca amortizarea contabila este egala cu amortizarea fiscala, In Declaratia 101 se mai trec sumele la randul 14 si rândul 29? Multumesc. (vezi toată discuția)