avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca administrator?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca administrator?

pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati daca........nu sunt si administratori?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 20:12, 19 Decembrie 2006
Vezi Legea nr.31/1990 , modificata si completata prin Legea nr.441/2006.
Art. 1961. - (1) În cazul societăţilor cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta va exercita atribuţiile adunării generale a asociaţilor societăţii.
(2) Asociatul unic va consemna de îndată, în scris, orice decizie adoptată în conformitate cu alin. (1).
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este, cu excepţia cazului în care are calitatea de administrator unic sau de membru al consiliului de administraţie."

"Art. 1371. - (1) Administratorii sunt desemnaţi de către adunarea generală ordinară a acţionarilor, cu excepţia primilor administratori, care sunt numiţi prin actul constitutiv.
(2) Candidaţii pentru posturile de administrator sunt nominalizaţi de către membrii actuali ai consiliului de administraţie sau de către acţionari.
(3) Pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului."
multumesc,problema este ca cei doi sunt asociati(50% fiecare)sunt numiti administratori prin actul constitutiv........deci?
cazurile prevazute de lege se refera la asociatul unic....in cazul dvs este voie sa aveti contrct de munca cu societatea.
Dar la o firma cu 5 asociati, din care doi sunt si administratori si salariati? In total sunt 4 administratori?
Eu inteleg din art 1371 ca nu poat fi cineva si administrator si salariat.
Voi ce spuneti?Va multumesc!
in acest caz contractul individual de munca se suspenda pentru cei 2 administratori.

Alte discuții în legătură

Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator si raspunderi insei insei buna ziua, sunt actionar si admininstrator intr-o firma care a fost constituita din 5 actionari si 3 administratori. acum unul din admini doreste sa ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)