avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare asociat unic...URGENT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare asociat unic...URGENT

Buna seara!Vreau sa stiu ce se intampla daca hotararea asociatului unic pentru schimbarea administratorului mai poate fi depusa la registrul comertului dupa 15 zile de la data la care a fost luata.Risc sa-mi respinga referentul dosarul sau vre-o amenda?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:34, 7 Martie 2010
Poti sa o depui si mai tarziu de 15 zile de la adoptarea ei.Riscul inregistrarii cu intarziere a Deciziei asociat unic si de fapt a oricarei mentiuni, este o amenda cf. art. 44 din legea 26/1990.
Opozabilitatea fata de terti a numirii nolui administrator va intra in vigoare abia dupa ce ai facut inregistrarea mentiunii la ORC
Dar exista posibilitatea ca referentul de la ghiseu sa nu o primeasca?
Asociatul unic al firmei noastre din Romania este o firma cipriota.Eu am decizia lor in limba engleza apostilata,tradusa in limba romana,pe aceasta o pun la dosar si tot ei ii fac contorul de cuvinte?sau imi mai trebuie si o alata hotarare a firmei din Roamania al carei asociat unic este?
Referentul de la ghiseu are obligatia sa primeasca cererea si sa indice daca este cazul actele care trebuie depuse in completare sau care pot fi corectate cu semnatura si stampila.
Actul constitutiv al societatii din Romania iti spune cum se procedeaza cu privire la conducerea si administrarea societatii, dar cred ca este necesara si o Decizie a reprezentantului asociatului unic care pune astfel in practica hot AGA a societatii straine.
Bafta!
Deci imi trebuiesc 2 hotarari ale asociatului unic.Cea in limba engleza cu tot cu traducere si inca o hotarare a firmei din Romania.La cea din Romania ii fac contorul de cuvinte si trebuie sa aiba acelasi continut ca cea a asociatului unic.Multumesc!
Faci contorul de cuvinte cum ai spus. Iti trebuie si un Act constitutiv actualizat, declaratie pe proprie raspundere a noului administrator ca indeplineste conditiile de pentru aceasta functie(notariala sau atestata de un avocat) , un specimen de semnatura al noului administrator (numai la notar) si evident copie a actului de identitate. Era sa uit, iti trebuie si un dosar cu sina si o imputernicire daca tu depui dosarul.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic- administrator pacepa_2001 pacepa_2001 Lo societate cu raspundere limitata, asociatul unic este in mod obligatoriu si administrator?Daca nu, cum se poate face modificarea....hotarare AGA?Trebuie ... (vezi toată discuția)
Model decizie asociat unic ContSters115447 ContSters115447 as dori un model pt decizie asociatului unic de a infiinta un punct de lucru,si daca se cere ca decizia sa aiba un numar eu de unde stiu ce numar sa pun? (vezi toată discuția)