avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul cui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul cui?

Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am amanat divortul ca sa terminam cu procesul de adoptie. Marti s-a finalizat adoptia, si acum astept sa-mi vina hot. acasa ca sa ii pot schimba certificatul copilului.
Tot marti am aflat ca sunt insarcinata, eu fiind in prezent implicata intr-o relatie stabila si foarte frumoasa cu un alt barbat.
In noiembrie se va naste acest copil pe care bineinteles ca partenerul meu doreste sa-l recunoasca si ma intreb daca faptul ca si la acea data voi fi tot casatorita nu va fi o problema.
De asemenea as dori sa stiu daca nu cumva fostul sot imi poate crea probleme la divort legandu-se de acest copil care urmeaza sa vina pe lume.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:17, 10 Martie 2010
banuiesc ca cererea de divort a fost inaintata si pana in noiembrie ar trebui sa se pronunte divortul
actualul sot ar putea sa va creeze probleme in legatura cu copilul pe care l-ati adoptat.
ar putea sa se lege de faptul ca aveti o relatie si sa ceara el custodia copilului
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
doberv, utilizator
daca n-ati term divortul ,copilul va lua numele sotului cu care sunteti casatorita acum
Conform legii, sotul mamei este tatal copilului, aceasta fiind o prezumtie legala a paternitatii. Ca atare, tatal biologic se va afla in imposibilitatea d a recunoaste copilul, pana cand sotul dvs. nu va intenta o actiune in tagada paternitatii, prin care sa se demonstrreze lipsa filiatiei fata de acesta. Apoi, daca lucrurile vor fi dovedite( sfectuarea testului ADN) , tatal poate face recunoasterea copilului, existand mai multe variante, fie la starea civila, fie prin act autentic .
Sa inteleg ca daca eu nu divortez pana in noiembrie, iubitul meu nu-si va putea recunoaste copilul? Nu exista nici o alta posiblitate?
Noi incepusem divortul in noiembrie anul trecut, dar am anulat actiunea ca sa terminam cu procesul de adoptie, deoarece intimpinasem probleme acolo.
In legatura cu fetita pe care o am deja, adoptata, nu vor fi probleme deoarece sotul meu nu o vrea si nu este deloc atasat de ea. Fetita are 10 luni si il stie de tata pe iubitul meu care o iubeste enorm.

EDIT:
Nu as fi vrut sa grabesc divortul deoarece sotul este intre slujbe si dupa ce ca nu a ajutat cu absolut nimic pana acum, banuiesc ca nici nu ar plati pensie alimentara. Noi suntem asociati la o soc. comerciala dar salariile oficiale acolo sunt cele minime legale, si ma gandeam sa astept pentru ca va semna un contract la o firma franceza
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
crisis81, utilizator
oricum daca nu vrea o sa va creeze numai probleme.
daca nu divortati va mult mai greu si vor fi mult mai multe de facut.
credeti ca o sa va imbogatiti cu pensia alimentara?
oricum sa face o medie la veniturile din ultimile 6 luni si este cca 25% si chiar daca v-a semna cu firma franceza ati putea lua banii dupa mai multe luni.
sa nu pierdeti din vedere ca aveti posibilitatea ca ,in momentul in care sotului ii creste salariul sa faceti o cerere de actualizare a pensiei alimentare asa ca din pct meu de vedere divortati si bucurati-va de viata ca apoi le puteti aranja pe toate

Alte discuții în legătură

Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)