avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se pot asocia doua asociatii de proprietari numai in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se pot asocia doua asociatii de proprietari numai in vederea preluarii unui contract cu Apa Nova, in rest pastrandu-si independenta?

Revin la o situatie complicata in blocul nostru care are 3 scari. Doua scari ne-am constituit fiecare in asociatii de proprietari pe scarile 1 si respectiv 2, proprietarii de pe scara 3 ramanand cu titulatura asociatiei de locatari pe bloc. Din pacate asociatia de locatari pe bloc era titulara contractului cu Apa Nova si factura vine la scara 3, cea cu "locatarii". Fostul administrator al blocului care a ramas acum la scara 3, refuza orice forma de colaborare . Noi am fi dispusi , respectiv asociatiile de pe scarile 1 si 2 sa preluam contractul cu Apa Nova , pentru ca am semnat intre noi conventia . Scara 3 refuza. dar detine titulatura veche de
" Asociatie de locatari Bloc x", titulara de contract. Exista vreo formula legala prin care cele doua noi asociatii de proprietari constituite legal sa poata prelua contractul cu apanova, pe tot blocul? Putem sa ne asociem doar in acest scop pentru a prelua factura pe tot blocul? Noi nu le-am face greutati celor de la scara 3 si suntem doritori sa semnam si cu ei conventia de defalcare a facturii. Nu dorim bransament separat pentru ca e prea scump si dureaza mult executia.
Cel mai recent răspuns: denissse , utilizator 20:43, 1 Iunie 2010
Vi s-a mai raspuns la aceasta intrebare.

Daca vreti sa va asociati o faceti total, daca vreti numai pe o bucatica nu se poate.
Dar puteti sa puneti banii impreuna si sa va faceti un bransament pe numele uneia din asociatii, urmanda sa stabiliti prin protocol intre cele doua asociatii cum o sa impartiti factura.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
elga50, moderator
Asa este, vi s-a mai raspuns dar se pare ca e greu.
Luati legatura cu furnizorul sa va ajute in intermedierea incheierii unei conventii intre cele 3 asociatii. Este si interesul furnizorului sa-si livreze marfa si sa incaseze banii.
Au economisti, au juristi care va pot ajuta sa reglementati relatiile dintre cele 3 asociatii pe baza unui protocol.
Sunt curios cum procedeaza asociatia "3" in privinta impartirii cheltuielilor cu apa.
Daca ei detin contractul de apa tot ei au obligatia sa achite si facturile si automat sa faca distributia cheltuielilor pe celelalte scari. Partea care nu o inteleg este in baza a ce va incaseaza dumneavoastra cota aferenta ??? ...din moment ce nu aveti o intelegere cu ei :hm:
Le-am raspuns si noi ca nu le putem plati daca nu semneaza conventia, iar administratorul ne ameninta ca taie apa..Iunie este prima luna in care vom afisa noi lista de plata si asteptam sa vedem ce va face scara 3. Noi le-am pregatit banii.Pana acum procedura a fost urmatoarea.: toti proprietarii duceau consumurile la administratorul de la scara 3( era asociatie de locatari pe bloc) si el facea repartitia. Acum i-am propus sa centralizam noi consumurile inregistrate de apometre si el sa faca repartitia pe care s-o inglobam in lista noastra plata. Ideal ar fi un bransament dar costa mult si lumea nu vrea. Solutia ar fi un contor pasant de scara. dar el nu vrea nimic. Vrea doar sa ne desfiintam ca asociatie pe scara si sa ramanem asociatie de locatari pe bloc. Nu judeca nimic rational.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa conventie intre asociatii de proprietari constituite pe scari denissse denissse Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care s-a constituit pe o scara de bloc prin desprinderea din vechea asociatie de locatari care functiona pe tot ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Conflict intre doua asociatii pentru montarea unui apometru pasant la sc 1 goby goby Suntem doua asociatii de prop.cu personalitate juridica fiecare(sc1sisc2).Avem in comun doar caminul cu contorul general de apa rece. Datorita consumului ... (vezi toată discuția)