avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Furt de identitate!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Furt de identitate!

Buna ziua
In urma cu 2 ani jumate mi-am pierdut cartea de identitate , ulterior fiindu-mi eliberat un nou act de identitate.
In urma cu cateva luna am inceput sa primesc acasa anumite hartii prin care eram instiintat ca figurez ca administrator si asociat la mai multe firme din tara , la momentul respectiv nu eram in tara.La cateva zile am revenit in tara si am depus o plangere penala pentru furt de identitate.Ancheta a inaintat cu pasi greoi , au inceput sa iasa la iveala din ce in ce mai multe firme si hotarari judecatoresti pe numele meu .Am inceput sa fiu cautat acasa de persoane dubioase si de agenti de politie din diferite orase .Ofiterul care se ocupa de caz a reusit sa intocmeasca un dosar de cateva sute de pagini in care se gasesc copii legalizate ale vechiului meu buletin de catre anumiti notari si functionari ai registrului comertului.
Acum vreau sa stiu si eu daca :
1. Pot intenta proces civil impotriva notarilor care au legalizat copiile respective fara a verifica in prealabil in baza de date a politiei pe care o au la dispozitie daca buletinul este unul nul sau valid.
2.Pot intenta proces civil impotriva registrului comertului pentru ca nu au facut verificarile de rigoare .
3.Daca pot intenta procesele civile atata timp cat plangerea penala nu a fost solutionata (mentionez ca in urma anchetei politiei s-a stabilit ca nu am nici-o legatura cu cele intamplate)
4.Care este cuantumul daunelor pe care le pot obtine pentru ca am renuntat la locul de munca din strainatate pentru a-mi rezolva problema , pentru ca inca traiesc cu parintii si sora mea sunt afectati emotional ca si mine pentru ca mereu ma cauta politia la usa ca pe un infractor si anumite persoane dubioase care pretind ca le datorez anumite sume de bani .

Va multumesc anticipat,
Ovidiu Ionut
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:41, 8 Martie 2010
Multe intrebari si intentia de a deschide multe actiuni in instanta,in lipsa concluziilor cercetarilor in desfasurare
Se impune sa asteptati concluziile in dosarul in cercetare ,individualizarea vinovatilor
Solicitati consultanta la avocat care in raport de concluziile politiei ,poate sa va prezinte varianta optima dvs
Asteptati terminarea cercetarilor penale si o hotarare definitiva a instantei judecatoresti si apoi,luati legatura cu un avocat care sa va ajute in solutionarea situatiei invocate de dvs..
In momentul de fata,cercetarile fiind in derulare,nu aveti nicio data care sa va indrituiasca la formularea unor asemenea actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartie semnata in alb uztilizatornou uztilizatornou Buna ziua. In urma cu doua luni am dat o suma de bani, 3 hartii semnate in alb, o copie dupa buletin si o copie legalizata dupa certificatul de nastere unui ... (vezi toată discuția)
Proprietarii si chiriasii iris9 iris9 Sunt proprietara unei garsoniere pe care o inchiriez. In luna mai am inchiriat garsoniera unui cuplu care mi-a furat din casa, mi-a lasat toate datoriile de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva politiei Adrian N Adrian N Buna ziua, Azi am avut proces la Judecatoria Campina pentru plangere contraventionala impotriva IPJ Prahova. La primul termen Politia a prezentat o copie a ... (vezi toată discuția)