avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prin anulare titlu proprietate pot anula un act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prin anulare titlu proprietate pot anula un act autentic

o vanzare intervenita intre doua persoane(mama si fiica) una dintre ele fiind trecuta pe titlu de proprietate se poate anula daca dovedesc ca titlu a fost eliberat gresit pe numele unei singure persoane? ex pe cererea de eliberare a titlului de proprietate sunt doua semnaturi iar titlul este eliberat doar pe numele unei singure persoane.A si avea castig de cauza ?Semnatura celei de doua persoane poate fii dovedita dar cea de a doua persoana este decedata .Prin urmare nu s-a facut succesiune nici dupa sot care a decedat primul nici dupa copil iar mama a mostenit prin titlu o suprafata care nu era a ei (terenul era dat de bunicii sotului nu cu contract de vanzare cumparare) iar mama acum a facut acte celui de al doilea copil astept raspunsuri iar daca primesc raspunsuri favorabile poate si un avocat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:24, 8 Martie 2010
daa.. evident ca se poate anula.. e vb de un dol aici.. de o inselaciune.. in cel mai fericit caz de o eroare..si evident ca actul de vanzare emis in baza unui titlud e proprietate anulabil este si el nul
Cel putin teoretic/procedural, se poate solicita printr-o actiune in instanta nultitatea unui titlu de proprietate si pe cale de consecinta nulitatea absoluta a tuturor actelor subsecvente.
Stricto sensu...trebuiesc studiate amanuntit actele despre care faceti vorbire pentru a putea emite o parere obiectiva privind anularea titlului de proprietate initial (banuiesc faptul ca a fost emis in baza legii nr.18 ).
prin faptul ca am doua semnaturi pe cerere pot avea castig de cauza pentru anulare titlu?
nu pentru asta.. ci pentru ca a fost emis unei pers fara drept la aceea proprietate in intregime
:) Depinde...o semnatura in plus...fata de semnaturile obligatorii/legale imi pare a fi "fara relevanta juridica"...o semnatura "lipsa sau contrafacuta" ar avea relevanta juridica, ori emiterea titlului doar pe numele unui mostenitor cand in realitate ar fi trebuit emis pe numele ambilor mostenitori...B-)

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate emis gresit pia_ionita pia_ionita Buna ziua! Intr-un titlu de proprietate pentru un teren mostenit de la bunicul meu, apar toti mostenitorii (fii bunicului meu precum si nepotii acestuia in ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate dsmihalea dsmihalea Buna ziua Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu de proprietate banciu banciu A fost eliberat de catre Primaria sectorului 4 din Bucuresti ( in baza legi 18) un TITLU DE PROPRIETATE pentru un teren ce apartinea strabunicii mele.pina ... (vezi toată discuția)