avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... documente cetatenie italiana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

documente cetatenie italiana

Buna ziua .
Se poate sti care sunt documentele pentru obtinerea cetateniei italiene ?
Cum sunt aproape sigura ca trebuie certificatele de nastere , trebuie sa cer apostilarea documentelor si unde se poate face ?
Multumesc
:stunned:
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 14:02, 19 Iulie 2012
Acte necesare :
a)certificat de nastere
b) libretul de familie (pe site-ul Prefecturii din Roma se precizeaza ca poate fi suficienta o autocertificare.)
c) cazier judiciar romanesc (pe site-ul Prefecturii din Roma se precizeaza ca in cazul cetatenilor comunitari poate fi suficienta o autocertificare.)
d) cazier judiciar italian “certificato penale dell'autorità giudiziaria italiana/certificato dei carichi pendenti” (pe site-ul Prefecturii din Roma se precizeaza ca poate fi suficienta o autocertificare)
e) certificat istoric de resedinta “certificato storico di residenza” (pe site-ul Prefecturii din Roma se precizeaza ca poate fi suficienta o autocertificare.)
f) certificat de casatorie/extras din registrul de casatorii “estratto per riassunto del registro dei matrimoni” + certificat de cetatenie pentru sotul cetatean italian, doar pentru cei care solicita cetatenia intrucat sunt casatoriti cu un cetatean italian.
g) act de identitate valabil
h) carta di soggiorno/atestatul de sedere eliberat de primarie
i) copie declaratii de venit pe ultimii trei ani
j) timbre fiscale (marca da bollo)

Toate documentele romanesti trebuie sa fie traduse in italiana si legalizate (daca sunt traduse si legalizate in Romania trebuie sa poarte si apostila conform Conventiei de la Haga), cu exceptia actelor de identitate.
Documentele trebuie prezentate de solicitant, personal, in original si in fotocopie. Nu pot fi transmise prin posta.
Autoritatile competente isi rezerva dreptul de a solicita si alte documente.

Actele se pot depune:
1) La biroul consular din tara de resedinta, daca solicitantul are resedinta peste hotare
2) La biroul din cadrul Prefecturii de resedinta, daca solicitantul are resedinta in Italia
=D>
Multumesc Complet raspuns.
Totusi, nu am inteles daca si traducerile documetelor trebuie sa fie apostilate.
Toate documentele romanesti trebuie sa fie traduse in italiana si legalizate (daca sunt traduse si legalizate in Romania trebuie sa poarte si apostila conform Conventiei de la Haga), cu exceptia actelor de identitate.
:))
Multumesc mult. Nu ma asteptam la atata birocrazie dar pare ca se pot rezolva.
Sunteti cei mai buni.
RAPIZI SI BUNI . BRAVO !
Stau in Italia de 7 ani , e mai greu cu munca dar birocrazia care este acasa in Romania si sistemul sanitar pare ca functioneaza mai bine.
Ma bucur ca v-am gasit.
este nevoie de un "certificat istoric de resedinta “certificato storico di residenza” (pe site-ul Prefecturii din Roma se precizeaza ca poate fi suficienta o autocertificare.).
Ce inseamna o autocertificare?

Alte discuții în legătură

Citatenia italiana ica77 ica77 buna seara a tutii,,ma cheama ica,,,am si eu o antrebare ,,sant an italia de 10 ani ,,cu domiciliu din 2007 cu contract de munca ,,ce acte miar trebuie pentru ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie italiana mihaichi mihaichi Mama mea a facut 11 ani de cand locuieste legal in Italia si doreste sa ia cetatenia italiana. Eu, in calitate de fiu major, pot dobandi la randul meu ... (vezi toată discuția)
Cerere cetatenie italiana, caz special Cristi0011 Cristi0011 Buna ziua, Am 30 de ani, sunt in Italia de 15 ani si lucrez in domeniul financiar. Am terminat liceul si facultatea aici. As dori sa depun cerere pentru ... (vezi toată discuția)