avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... citatenia italiana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

citatenia italiana

buna seara a tutii,,ma cheama ica,,,am si eu o antrebare ,,sant an italia de 10 ani ,,cu domiciliu din 2007 cu contract de munca ,,ce acte miar trebuie pentru cetatenia italiana,,,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:24, 14 Octombrie 2011
Conform articolului 9 din Legea n. 91 din data de 5 februarie 1992 , cetăţenia italiană poate fi acordată cetăţenilor străini din ţări care aparţin UE (deci şi cetăţenilor români) care au rezidenţa legală în Italia de cel puţin 4 ani.

Documentele necesare pentru obţinerea cetăţeniei italiene:

1. Certificatul de naştere (tip nou) care trebuie legalizat cu timbrul 'Apostila - convenţia de la Haga' la Prefectura judeţului de reşedinţă (acolo unde aţi avut ultima reşedinţă în România).

2. Fotocopia certificatului de naştere legalizată de către un notar român

3. Fotocopia legalizată de către notar trebuie apoi supralegalizată cu Timbrul Apostila de Camera Notarilor din judeţul de reşedinţă.

4. Ultimele 3 declaraţii de venituri (CUD, Unico, 730 ....)

5. Reşedinţele avute în ultimii 4 ani, cu specificarea datelor exacte (ziua, luna) - poate fi făcută o declaraţie pe proprie răspundere (autocertificazione) sau poate fi solicitat la biroul de Evidenţă a Populaţiei un Certificato di residenza storico.

6. Permisul de şedere expirat sau atestatul de şedere.

Pentru formularele Model A - cererea de cetăţenie pentru cei căsătoriţi cu cetăţeni/e italieni/e (Concessione della cittadinanza italiana a cittadini stranieri coniugati con italiani) - sunt necesare documentele specificate la punctele 1, 2, 3 şi 6.

Pentru formularele Model B - cererea pentru cetăţenii care au mai mult de 4 ani de reşedinţă( concessione della cittadinanza italiana a cittadini stranieri residenti in Italia) sunt necesare documentele specificate la punctele 1, 2, 3, 4, 5, 6.

La cerere se va adăuga un timbru fiscal (marca da bollo) în valoare de 14.62 Euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire cetatenie italiana mihaichi mihaichi Mama mea a facut 11 ani de cand locuieste legal in Italia si doreste sa ia cetatenia italiana. Eu, in calitate de fiu major, pot dobandi la randul meu ... (vezi toată discuția)
Documente cetatenie italiana gabrielag13 gabrielag13 Buna ziua . Se poate sti care sunt documentele pentru obtinerea cetateniei italiene ? Cum sunt aproape sigura ca trebuie certificatele de nastere , trebuie ... (vezi toată discuția)
Cerere cetatenie italiana, caz special Cristi0011 Cristi0011 Buna ziua, Am 30 de ani, sunt in Italia de 15 ani si lucrez in domeniul financiar. Am terminat liceul si facultatea aici. As dori sa depun cerere pentru ... (vezi toată discuția)