avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se mostenesc creantele de la parintele defunct...???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se mostenesc creantele de la parintele defunct...???

Buna seara,

Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect:
Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea doua credite de consum.
Rugamintea si intrebarea mea este.....se mostenesc aceste datorii? sau se sting....??....mentionez ca in ambele credite mama mea era trecuta ca unic debitor
Astept cu nerabdare raspunsul dvs


Multumesc f mult !
Cel mai recent răspuns: dragos32 , utilizator 19:32, 15 Martie 2010
Din cate stiu io, o persoana fizica, atunci cand face un credit, banca il obliga sa-si incheie o asigurare de viata! aceasta polita, ar trebui sa-i acopere creditele. :)
cand acceptati o mostenire ,acceptati inclusiv datoriile,nu doar ce va convine.
Nu avea asigurare de viata? In general bancile solicita intocmirea unor astfel de polite de asigurare ,cautati in actele de la banca, ptr ca este posibil sa existe o astfel de asigurare cu beneficiar banca, dar nu se acopera moartea prin sinucidere.
Masa succesorala e compusa din activ (bunuri) si pasiv (datorii).
Raspunsul este da, se mostenesc si datoriile, cu mentiunea ca e posibila acceptarea succesiunii sub beneficiu de inventar, asta insemnand ca banca/creditorul poate executa silit doar bunurile care compun masa succesorala.

Creanta este ceea ce are banca de luat de la debitor, nu invers, ati folosit termenul gresit.
In calitate de mostenitori ai defunctului,,va revin si obligatiile/creditele acestuia

Alte discuții în legătură

Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Credit banca / decesul beneficiarului Darius1965 Darius1965 Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)