avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incasare chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incasare chirie

Speta este urmatoarea:
Intr-un imobil casa – exista 2 propietari actuali – subsemnatul X si celalalt copropietar Y
Copropietarul actual , Y, a finisat o anexa , construita de vechiul copropietar B, de la care a cumparat partea sa de propietate , anexa , formata din 2 camere(baie si bucatarie) si construita fara autorizatie de constructie si fara consimtamintul celuilalt copropietar , A , de la care subsemnatul ,X , am cumparat partea mea de propietate.
Aceasta constructie - anexa, este situata pe terenul aflat in indiviziune in proportie de 50% si 50% si impartita intre cei 2 copropietari , deci 50% aflat si in propietatea mea.Practic anexa`care masoara 28 mp este construita de un tert pe terenul comun , unde subsemnatul detin 50% , si platesc impozit si pe acest teren pe care sant in imposibilitate de a-l folosi.
Subsemnatul , am deschis actiune impotriva copropietarului actual , pt : desfintare a anexei , sistarea starii de indiviziune pe aceasta anexa si despagubiri pt lipsa de folosinta a terenului.

Intrebare:
Avand in vedere ca, intre timp celalalt copropietar a inchiriat apartamentul propietatea sa, apartament care include si anexa (baie si bucatarie), anexa care acum face obiectul unui litigiu pe rol, v-as ruga sa-mi spuneti daca :

1 la acest moment ,subsemnatul pot fi indreptatit sa solicit parte din chiria incasata de celalalt copropietar pt apartamentul inchiriat, avand in vedere ca, chiriasul folosestebeneficiaza si de spatiul aferent acestei anexe!?

2 daca , in eventualitatea pronuntarii unei decizii favorabile subsemnatului , sant indreptatit sa solicit celuilalt copropietar parte din cv chiriei incasate de celalalt copropietar?

Cel mai recent răspuns: next , utilizator 11:57, 16 Martie 2010
multumesc pt raspunsul prompt !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire dispozitiv hotarare judecatoreasca Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Parte din podul unei cladiri, este atribuit spre folosinta unui copropietar, iar celuilalt coproprietar o camera la pod in deplina propietate cu obligatia de ... (vezi toată discuția)
Acces coproprietar in imobil ContSters403177 ContSters403177 Buna ziua , am urmatoarea problema , detin 1/2 dintr-un imobil format din doua constructii ,o alta persoana este copropietara pe imobil detinand printr-un ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere spatii tavi30 tavi30 Firma A detine in copropietate cu o alta firma I un teren de 2050 mp(9/10 din teren propietatea firmei A iar 1/10 detine firma I ) Pe acest teren firma I a ... (vezi toată discuția)