avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card de credit cu nabadai! Ajutor va rog!!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card de credit cu nabadai! Ajutor va rog!!!!

Buna ziua.
In iulie 2008 am optat pentru un card de credit , limita de credit fiind de aproximativ 7000-7500 ron. Dorinta de a-mi face acest card s-a nascut intr-un moment in care nu aveam probleme financiare majore(adica nu eram datoare la nimeni, nici PF, nici PJ ci imi manuiam singura veniturile fara sa apelez niciunde). (Precizez ca mai am un card de credit din 2005 cu limita de credit de 1200 ron cu care nu am probleme si o rata din 2006 de aprox 270 ron care e platita conform graficului- deci acestea 2 nu implica probleme).
In Sepembrie 2008, din anumite motive personale, am utilizat 3 000 ron de pe card si am inceput sa fac plata conform "instructiunilor primite", respectand cel putin suma minima de plata. In aprilie 2009 am ramas fara venit, si am inceput sa simt gustul problemelor. Am scartait un pic cu rata de la banca in luna iulie si cu cardul "cel mic" in perioada verii. In fine, m-am redresat cu acestea 2, dar la cardul cu nabadai nu reusesc nici de o culoare. Mi se comunica ca am de plata 600 ron, ii achit, iar apoi dupa un scurt interval, tot o astfel de suma. Problema mea este in felul urmator: momentan nu sunt in tara si nu pot merge personal la banca. Am trimis bani in Romania sa mi se achite atat cat am fost instiintata (spre ex. 600 ron, 400 ron etc.). Am comunicat bancii ca voi pleca din tara, si nu am absolut pe nimeni care sa-mi plateasca datoria, deci cand voi reveni, o voi face de buna voie. Ideea e ca suna zilnic la fostul domiciliu, unde raspunde mama, iar DOAMNA BANCA nu a fost deloc discreta cu privire la contractul nostru. Este posibil sa divulge aceste detalii? Mai nou, mi-a sunat si cativa vecini, sa intrebe de mine si sa dea detalii. Inainte sa plec, i-am intrebat daca exista vreo posibilitate sa achit datoria in euro; sa se faca o conversie cumva; sa-mi deschid un cont la ei in euro, si sa fac un transfer; logic: m-au barat: "NU SE POATE". Cireasa de pe tort este alta: desi am platit succesiv nenumarate sume (cred ca am achitat dublu fata de ce am utilizat), mi s-a pus pe tava ca ar trebui sa platesc toata limita de credit, adica: aproximativ 7 500 ron!!! Aici am nevoie de un mare ajutor! Cum ar trebui sa procedez? Sa achit cei 600 ron pe care mi i-au comunicat ultima data si sa discut cu banca(desi garantat iar ma bareaza), sau sa mai stau pana in vara cand ajung in tara, si sa achit 7200 ron(pe care i-am mai achitat o data desi am folosit aproximativ jumatate)-poate ma mai pun sa achit de cateva ori 7200 ron. Cel mai tare si mai mult, ma deranjeaza faptul ca este mama mea sunata si de 10 ori pe zi. (Aceasta i-a spus ca nu sunt in tara si ca voi palti integral cand voi reveni) si faptul ca a divulgat detaliile contractului. Totodata mi-a comunicat mama ca am primit plicuri pe care scrie IMPORTANT. Cred ca este vorba despre o exectuare silita(probabil, recuperatori). Mentionez ca nu sunt genul de om cu datorii. Ba chiar din contra. Dar cel mai disperant e ca puse cap la cap, am platit foarte mult. #-o
P.S. Multumesc anticipat.
P.P.S. Am trimis un mail la banca. Sper sa primesc un raspuns clar, desi... ma indoiesc rau!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
mn.nl, utilizator
"Modul de lucru" prezentat de dvs apartine firmelor de colectare debite cu care unele dintre banci sunt parteneri. Oricum isi depasesc cu mult atributiunile... Si dvs aveti la indemana mai multe posibilitati pentru a stopa abuzurile lor.
Cel mai bine ar fi sa va adresati bancii respective cu rugamintea de a va comunica suma ramasa in debit si care sunt modalitatile de stingere a debitului. Faptul ca nu sunteti in Romania nu poate fi o scuza deoarece un cont poate fi alimentat de oriunde din lume.
Daca debitul dvs a fost preluat de firma de colectare solicitati acesteia lamuriri cu privire la suma ramasa de achitat ( de unde provine, cat afost achitat pana in prezent, cu ce dobanzi, s.a.m.d.)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
ContSters84518, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament plata bubicsek bubicsek Buna seara. Am un credit luat de la o banca privata .....IFN SA. Saptamana trecuta am fost contactat de un agent de la banca cu o oferta care suna cam asa.- ... (vezi toată discuția)
Card credit Gabriel M Gabriel M Buna ziua.Am si eu nevoie de un sfat..Problema este urmatoarea.Am avut un card de credit la BRD care a expirat acum aproximativ 4 ani.Din ce-mi amintesc ... (vezi toată discuția)
Contracte cu banca mugabi mugabi Buna ziua. Ma numesc Ioan si asi dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Care sunt obligatiile mostenitorilor (copii si sotie renuntatoare la mostenire ... (vezi toată discuția)