avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... competenþã
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

competenþã

Stiu ca instanţa competentă este cea de la sediul părâtului dar dacă formulez o acţiune în instanţă împotriva unei compani de telefonie mobilă trebuie neaparat să mă adresez instanţei de la sediul acesteia (Bucureşti) sau pot să mă adresez şi instanţei competente de la sediul nostru ? Menţionez că este vorba despre reziliere contract şi anulare factură emisă pentru servicii neprestate.
Cel mai recent răspuns: Katri , utilizator 11:49, 9 Martie 2010
Trebuie sa va adresati instantei competente, adica celei de unde isi are domciliul compania de telefonie, daca prin contract nu se prevede altceva(ceea ce e greu de crezut).
Tocmai asta e problema că în contract nu este prevăzut decât faptul că se va soluţiona de instanţa competentă. Eu încercam să găsesc doar o portiţă. Noi suntem o sc şi avem o factura mai mare dar mie greu să cred că o pers fiz din provincie s-a risca să introducă o acţiune în instanţă (la sediul comp de telefonie) pentru o factură de câteva zeci de lei emisă pentru servicii neprestare.

De asemenea, cum pot să mă folosesc în instanţă de faptul că, contractul nu a fost semnat pe fiecare pagină? Dacă eu anexez acel contract arătând paginile fără nici o semnătură se poate considera că am fost deacord cu acele clauze?
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
Katri, utilizator
Potrivit art.10din Codul de procedura civila, va puteti adresa si la instanta locului prevazut in contract pentru executare a obligatiilor De asemenea potrivit aceluiasi articol, in cererile privitoare la obligatiile comerciale, este competenta si instanta locului unde obligatia a luat nastere sau cea a locului platii. Asadar legiuitorul ofera o competenta alternativa, alegerea va apartine.
Mulţumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala bianca_bianca3 bianca_bianca3 Buna ziua! Am si eu o nedumerire. Intre 2 societati cu sedii in localitati diferite s-au incheiat 8 contracte de vanzare-cumparare, in baza carora s-au emis ... (vezi toată discuția)
Utilizare adresei de domiciliu al reprezentantului firmei ca adresa in contract ion minca ion minca situatia unui contract: - cu un srl cu sediul social in provincie - in contract asociatul unic/reprezentant mai indica a doua adresa din Bucuresti. In fapt ... (vezi toată discuția)
Contract telekom bitcom bitcom Buna ziua, In data de 9.10.2015 am discutat telefonic cu un agent telekom o oferta pentru portarea a 4 nr de la VODAFONE la telekom. Oferta facuta a fost ... (vezi toată discuția)