avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rencadrare conform Legii 330/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rencadrare conform Legii 330/2009

Va rog sa-mi comunicati opinia dumneavoastra privind aplicarea Legii 330/2009 la reincadrare in cazul functiei publice de arhitect sef al comunei tinand cont de Legea 50 /91 actualizata si republicata in 14/02/2009 art. 45 (5) care prevede:
Functia de arhitect sef , prevazuta la aliniatul 1 , se inscrie in nomenclatorul functiilor de conducere din cadrul aparatului propriu al consiliilor judetene si locale si se echivaleaza dupa cum urmeaza:
(c) sef birou , pentru persoanele cu responsabilitate in domeniul amenajarii teritoriului , urbanismului si al autorizarii executarii lucrarilor de constructii din cadrul primariilor de comuna, sefi ai structurilor de specialitate organizate la nivelul acestora in conditiile prevazute la alin 2.
si al Ordinului nr. 839 din 12 oct 2009 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii 50/91 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii , art 10 (4) :
Funcţia publică de conducere de arhitect-şef al judeţului, al municipiului Bucureşti, al sectorului municipiului Bucureşti, al municipiului şi al oraşului, precum şi al comunei va fi ocupată de personal cu studii superioare de lungă durată, de regulă din domeniile arhitecturii, urbanismului, construcţiilor şi instalaţiilor aferente construcţiilor. La oraşe şi comune, până la ocuparea funcţiei de arhitect-şef de către persoane cu studii superioare de lungă durată, atribuţiile funcţiei de arhitect-şef vor putea fi îndeplinite şi de conductor-arhitect, subinginer sau de cadre cu pregătire medie din domeniile arhitecturii şi construcţilor, fără ca aceştia să poarte titlul de arhitect-şef

Mentionez ca sunt inginer constructor ( functionar public) ,iar in decembrie 2009 ocupam functia de consilier superior /2 cu vechime>25 ani si indemnizatie de conducere de 15% din salarul de baza ( conf. OG nr 92/10/11/2004 )

Indemnizatii de conducere

┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐

│Nr. │ Functia publica │ Indemnizatia de conducere │

│crt.│ │ in procente din salariul │

│ │ │ de baza │

├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤

│ 7 │Persoana cu responsabilitate in │ │

│ │domeniul urbanismului si amenajarii │ 15% │

│ │teritoriului si al autorizarii │ │

│ │executarii │ │

│ │lucrarilor de constructii ***) │ │

└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘
.


***) Se utilizeaza la comune.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: corelia , utilizator 11:42, 10 Martie 2010
Era interesant de stiut cum ati fost reincadrata in baza legii nr. 330/2009 , pt ca mai mult ca sigur ati primit decizia / dispozitia de reincadrare . Iar in conditiile in care ati primit aceasta dispozitie cred ca a trecut si termenul de contestatie . Insa asa cum prevede art. 30 salariul de baza este constituit din salariul de baza avut in luna decembrie 2009 , la care se adauga sporul de vechime si sume compensatoriu cu caracter tranzitoriu (cei 15% aplicati la salariul din luna decembrie ) . Cat timp in luna decembrie nu ati beneficiat de indemnizatie de conducere / sef birou , nu veti beneficia in temeiul Legii nr. 330/2009 .
Multumesc pentru raspuns

Dispozitia de incadrare am primit-o personal pe data de 09-03-2010 , desi este antedatata 26/02/2010 si are urmatoarele art.:
Incepand cu luna ianuarie 2010, se reincadreaza doamna C I , in functia publica de consilier, grad profesional superior, treapta 2 de salarizare, gradatia corespunzatoare transelor de vechime 5 - Anexa HI/3 la Legea 330/2009. '
Art.2 Salariul de baza al persoanei mentionate la art.1 este de 2063 lei din care :
- 413 lei spor vechime;
- 215 lei sume cu caracter tranzitoriu - indemnizitie urbanism.
Art.3 Impotriva prezentei dispozitii se poate face contestatie in conformitate cu prevederile art. 34 din Legea 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fondurile publice.

In luna decembrie asa cum am precizat am beneficiat de indemnizatie de conducere ( nu de urbanism cum este precizat in dispozitie) si intrebarea este daca se tine cont de prevederile legii 50/91 si ordinului 839/2009 , incadrarea nu ar fi trebuit sa fie conf. anexei III/3 la functii publice de conducere , sef birou?



Conform art. 34 din Legea 330/2009 contestatia poate fi depusa in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite. Ordonatorii de credite vor solutiona contestatiile in termen de 10 zile iar Impotriva masurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana nemultumita se poate adresa instantei de contencios administrativ sau, dupa caz, instantei judecatoresti competente potrivit legii, in termen de 30 de zile de la data comunicarii solutionarii contestatiei.
Termenul de contestatie curge de la data luarii la cunostinta a dispozitiei . Nu ati precizat incadrarea din decembrie 2009 pt a verifica corecta reincadrare .
In decembrie 2009 ocupam functia de consilier superior /2 cu vechime>25 ani si primeam indemnizatie de conducere de 15% din salariul de baza .
Tinand cont de primirea indemnizatiei de conducere pentru sef birou conf. L 50 /91 actualizata si republicata in 14/02/2009 ,art. 45 (5) care prevede:
Functia de arhitect sef , prevazuta la aliniatul 1 , se inscrie in nomenclatorul functiilor de conducere din cadrul aparatului propriu al consiliilor judetene si locale si se echivaleaza dupa cum urmeaza:
(c) sef birou , pentru persoanele cu responsabilitate in domeniul amenajarii teritoriului , urbanismului si al autorizarii executarii lucrarilor de constructii din cadrul primariilor de comuna, reformulez intrebarea:
Reincadrarea conf. L 330 anexa III/3 nu este in continuare functie publica de conducere / sef birou?
Consider ca :
- art. 1 din dispozitie, privind reincadrarea este incorect
- art .2 privind salarizarea este corect ,salarul de baza cuprinzand sporul de vechime si indemnizatia de conducere de 15%conform lunii decembrie 2009 ( dar gresit specificata in dispozitie ca indemnizatie de urbanism )
1. nu exista functia publica de arhitect sef la comune.
2. conform legii 50/1991, art. 45, coroborat cu legea 188/1999 si legea 330/2009 art. 30, trebuia sa vi se faca reincadrarea pe functia publica de sef birou, iar indemnizatia de conducere se include in salariul de baza, conform legii 330.

Alte discuții în legătură

Cfp straina straina Cum incadrati in conformitate cu prevederile LG 330/2009 , sporul pentru control financiar preventiv si indemnizatia care se acorda persoanei care lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Responsabil urbanism deliuta deliuta Stie cineva, responsabilul cu urbanismul din cadrul unei primarii de comuna, se reinacadreaza ca,, sef de birou\" conform Legii 50/1991 republicata , cu modif. ... (vezi toată discuția)
Hotarare de consiliu local - arhitect-sef snadica snadica Consiliul local da o hotarare in noiembrie 2010 pentru crearea structurii de specialitate pe linie de urbanism privind preluarea atributiilor arhitectului ... (vezi toată discuția)