avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nesimtirea celor de la gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nesimtirea celor de la gaze

Cei de la gaze forteaza abonatii cu un contract de prestari servicii ( verificarea instalatiei casnice) pentru care pe o perioada de doi ani (include doua verificari) percep conform contractului o suma de 29,75 lei+5.95 lei rata lunara(22 de rate) adica un total de 160,65 lei.
Este corect si legal ceea ce fac?
De ce nu se pot face verificarile cu firme autorizate ANRE?
Dupa doi ani contractul se prelungeste automat dar ultima verificare se face la expirarea precedentului contract si este valabila doi ani (asa se deduce din contract)deci alt contract (verificare ) ar fi necesar peste doi ani de la incetarea celui existent.
Va multumesc si spunetim ce este de facut.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 10:19, 10 Martie 2010
Din pacate in aceasta situatie este vorba despre un mopol, ca si in cazul furnizarii de energie electrica.
In primul rand trebuie sa mergeti la cei de la GDF SUEZ si sa vedeti daca nu au dreptul de a amenda pe cei care nu accepta aceste verificari, intrucat au incheiat numeroase conventii cu statul, din care au doar drepturi , nu si obligatii fata de dvs.
Apoi trebuie sa-i notificati in scris ca nu veti semna acest contract si ca nu sunteti de acord cu aceste clauze, deoarece anumite contracte de la GDF SUEZ sunt tip si contin la sfarsitul lor o clauza in sensul in care daca dvs. nu transmiteti in....zile un exemplar al contractului semnat, acesta se considera automat acceptat, iar in aceasta situatie nu mai puteti face nimic ulterior, deoarece contractul reprezinta vointa partilor. Deci, pentru ei, dvs. ati fost de acord cu acea forma a contractului pe care ati primit-o acasa.
Verificarile se pot face si cu firme autorizate ANRE, dar asta daca doriti dvs. si pe cheltuiala dvs., deci in lipsa unei manifestari exprese de vointa in sensul neacceptarii clauzelor contractului trimis de cei de la GDF SUEZ, verificarile facute de catre o firma autorizata nu exclud dreptul celor de la GDF SUEZ de a verifica instalatiile de gaz furnizat de ei.
Începeţi prin a adresa o reclamaţie la protecţia consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea tehnica a instalatiilor de gaze - obligatorie sau nu? nuculetul nuculetul Am o problema in legatura cu verificarea tehnica a instalatiilor de gaze. O voi expune in intrebari ca sa fiu cat mai exact si sa am un raspuns cat mai ... (vezi toată discuția)
Distrigaz ancanina ancanina Verificare instalatiei de gaz din 2 in 2 ani! (vezi toată discuția)
Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)