avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

buna ziua.
in cazul unei concedieri individuale prin desfiintarea postului, este obligatorie intocmirea unei note de fundamentare? daca da, unde gasesc stipulat acest fapt?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: MASHASV , utilizator 20:48, 9 Martie 2010
Banuiesc ca ati fost angajat in sistemul bugetar . In acest caz dispozitia privind incetarea CIM are la baza un referat al compartimentului de specialitrate , de regula resurse umane sau juridic . Daca ati fost functionar public lucrurile sunt putin mai complexe .....
nu. in sistemul privat.
atunci nu e obligatoriu ;)
Nu am ani de experienta, dar nu am mai auzit de note de fundamentare (sistem privat)
In decizia de concediere care se comunică salariatului în scris trebuie mentionate în mod obligatoriu si motivele care determină concedierea.
freeelis a scris:

In decizia de concediere care se comunică salariatului în scris trebuie mentionate în mod obligatoriu si motivele care determină concedierea.



Voi "incerca" sa va contrazic - doar pentru concedierea colectiva e obligatoriu acest lucru.
Alineat gen "Tinand seama de...." de pe o decizie de incetare a CIM este comuna pentru orice motiv al incetarii, deci un simplu " reducerea activitatii" e suficient.
Daca va referiti la comunicarea preavizului, nici acolo nu e obligatoriu, (sau cel putin nimeni nu respecta acest lucru)

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc munca anna2000 anna2000 desfiintez locuri de munca pentru ca am un singur client care nu numai ca nu ma plateste, dar nici nu mai comanda. consider ca am o cauza reala si ... (vezi toată discuția)
Preaviz scris separat ? dumitru2000 dumitru2000 Avem o contestatie la masura concedierii unde se precizeaza: "Angajatorul nu a inteles sa aplice prevederile legale referitoare la dreptul de preaviz ... (vezi toată discuția)