avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are valoare actul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are valoare actul?

Am cumparat un autorurism, am semnat pe un formular de cumparare vanzare din acela autocopiator, in 3 exemplare cu care a venit vanzatorul, l-am semnat, am dat banii, nefiind la vreo firma, doar intre noi. Acum se pare ca nu sunt propietarul masinii intrucat, acel act nu are nicio firma trecuta care ar fi mediatizat actul. stampila, numar de contract, nimic, plus ca datele vanzatorului, CI, nu corespunde, am fost atent doar la datele masinii care au corespuns, cautand vanzatorul dupa CI am aflat ca acel CI a fost declarat pierdut si are alt CI. Intrebarea este, e valabil sau nu actul? nici in cartea masinii nefiind firma nu am fost trecut ca noul proprietar... mai pot face ceva? sunt sau nu propiretarul masinii, de vanzator, nu mai dau.... doar ca ma ameninta ca masina nu e a mea, ca mi-a dat-o putin timp spre folosire si sa i-o returnez.... Spune corect, ce mai fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:48, 9 Martie 2010
Mi e teama ca nu ati fost atent la semnarea acelui act si acum suportati consecintele.Cunoasteti persoana care va vandut autoturismul? Actul de vanzare cumparare este semnat si de acea persoana?Cred ca ati fost inselat , dar aveti posibilitatea de a face plangere penala acelei persoane care va ameninta.Reveniti cu mai multe detalii.
de aceea se semneaza actele la tanti de la chiosc, ca se mai uita din greseala si la fata omului si la buletin , cnp, etc.
conteaza daca vanzatorul e cel din carte ,( sa fi vandut masina lui si nu pe-a altuia) nu daca nu-i corespunde seria si nr de CI si sa fi semnat si el actul
daca e proprietarul masinii , il puteti da in judecata pt perfectarea actelor, daca nu, ii faceti plangere penala pt inselaciune
Da, o cunosc, dar spune ca actul acela, nepurtand un nr, neavand o stampila a firmei la care s-a facut vanzarea, nu e valabil, nu mai recunoaste ca i-am dat banii, vrea sa imi ia masina spunand ca eu am facut un act fals, ca el mi-a dat masina si a semnat urmand ca eu sa ii dau banii, nu recunoaste ca a primit banii, el avand alt CI nu cel trecut in actul de vanzare-cumparare. E inselaciune, pot face ceva, ma pot apara?
Actele de vanzare cumparare tip care se intocmesc la acele ghisee de intermedieri auto sunt valabile la Politie si fara stampila acelei societati care le intocmeste.Atata vreme cat exista semnatura persoanei pe actul de vanzare nu poate invoca ca este un act fals. Chiar daca datele de identificare nu corespund , semnatura exista , iar dumnealui poate fi tras la raspundere .
Sesizare oficiala la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cumparat masina emil51 emil51 Pe 9 Mai 2008 am cumparat o masina de la un tip din Ploiesti, cu care am facut un act de vanzare-cumparare la o dactilografie de langa ... (vezi toată discuția)
Teapa masina marian.mesca marian.mesca Sambata, 05.04.2019, dupa mai multe dialoguri telefonice, am mers in Sfantu Gheorghe sa cumpar o masina. Deoarece nu am gasit un birou de intocmit acte ... (vezi toată discuția)
Neplata automobil ,vandut fraudulos buradaflorin buradaflorin Buna ziua, Am cumparat un automobil in decembrie 2008, l-am lasat unei persoane cu tot cu acte si chei pentru 500 euro (automobilul valora 6000) ,la o luna ... (vezi toată discuția)