avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Domiciliu

Buna. Sunt casatorita iar sotul si soacra nu vor sa ma primeasca sa locuiesc in casa respectiva, deoarece are de gand sa divorteze sotul de mine. Am adresa din buletin pe acea adresa, care este de fapt apartamentul soacra mii. Va intreb daca stiti, daca sunt obligati sa ma lase sa intru in casa, cel putin pana se pronunta divortul??? El nici macar nu a intentat actiunea de divort si suntem casatoriti legal, iar adresa mea din buletin este acolo. Au dreptul sa ma dea afara cand au ei chef??? Legea nu ma protejeaza, in astfel de situatii??? Doar cand m-am casatorit si soacra mea a semnat ca ma ia in spatiu si sotul. Sotul mi-a spus ca pot intra doar daca am un contract de inchiriere, deoarece e casa mamei lui si deci daca el are chef si mama sa are chef poate sa nu ma lase sa intru in apartament, desi eu am spus ca anunt politia pt ca acolo am domiciliu in buletin si acolo vreau sa locuiesc pana se pronunta divortul. Va rog mult sa-mi raspundeti daca puteti, desi sunt sarbatorile, pt ca altfel stau in strada. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:48, 12 Ianuarie 2007
imi pare rau pt tine, dar buletinul nu tine loc de contract de inchiriere.
nu poti sa-l obligi pe proprietar sa te lase in apartament.
Domiciliul a fost stabilit in baza unei declaratii de luare in spatiu, deci, in baza unui contract de comodat incheiat in mod tacit.
Din punctul meu de vedere puteti solicita reintegrarea in spatiul locuibil;)
Aici sunt de acord cu Romy.
Sa-ti faca actiune in evacuare daca nu te mai vor acolo :P.
Avand in vedere ca au acceptat sa va ia in spatiu si intrucat domiciliu conjugal e la acea adresa puteti solicita reintegrarea in spatiu, asa cum au spus si colegii mei.

Puteti locui la acea adresa pana la pronuntarea divortului, dupa nu au decat sa faca actiune in evacuare

hmm. e prea trista situatia ca sa contrazic colegii mei. Totusi le recomand o raita pe la caractele juridice ale cantractului de comodat.

Pt. dvs. va sugerez sa va tineti tare ... si ganditi-va ca totusi .. o sa trebuieasca sa plecati de acolo. cautati de acum un loc unde sa stati.
Prin chiar actiunea de divort sa poate cere evacuarea ... celuilalt sot din domiciliul comun.

Alte discuții în legătură

Evacuare soacra din locuinta MamadeAndrei MamadeAndrei Buna ziua ! Detin impreuna cu sotul in propietate o casa cu supr 220 mp, amandoi propietari cu cote egale. In urma cu 3 ani soacra s-a mutat cu noi in locuinta ... (vezi toată discuția)
Evacuare domiciliu Schiopu Oana Schiopu Oana Buna ziua, Locuiesc cu sotul in acelasi apartament, avand amandoi adresa din buletin aici. Daca vreau sa divortez, cand il pot evacua, in ce conditii? ... (vezi toată discuția)
Divort stancu_sergiu stancu_sergiu Am o nelamurire, sunt casatorita de 7 ani si vreau sa divortez dar problema e urmatoarea eu stau cu sotul in casa soacrei, adica sunt cu adresa din buletin pe ... (vezi toată discuția)