avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

va rog din suflet sa ma ajutati!am fost angajata timp de 1 an de zile ca si asistent personal al unei persoane cu handicap la incetarea contractului individual de munca pe perioada determinata angajatorul respectiv primaria din localitate si implicit personal d-l primar nu vrea sa imi elibereze cartea de munca pe motiv ca am restante la impozitul local am facut o adresa la i.t.m. prin care mi s-a spus ca nu are nici un drept sa imi retina cartea de munca dar d-l primar refuza in continoare sa mi-o restituie asa ca am facut o adresa si personal dumnealui recomandata dar mi-a raspuns ca imi elibereaza cartea de munca dupa cecitezma poate lamuri si pe mine cineva ce inseamna asta?caci eu am deja pe a 3-a luna de cand el nu vrea sa imi restituie carnetul de munca.are vreo legatura faptul ca am restante la impozitul bugetului local cu faptul ca am fost angajata pe post de asistent personal a unei persoane cu handicap?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 15:05, 12 Martie 2010
E un abuz al primarului si al secretarului. Adresati o reclamatie catre prefectul judetului.
Sau va puteti adresa instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
nu va suparati ma costa mult in cazul in care nu imi eliberaza cartea de munca sa deschid proces ca va dati seama daca nu lucrez de 3 luni nici nu stau pe roze cu banii si eu nu pot sa inteleg de ce ma pune el da semnez o nota de lichidare care a zis ca a intocmit-o cu debitele restante la impozitul local sunt obligata sa semnez asa ceva doar eu sunt constienta ca trebuie sa imi platesc impozitele dar dau cat am ca nu pot tot odata deci ce sa fac?
NU costa nimic in conditiile acestea ... actiunea este scutita de plata taxei de timbru
ITM ar fi trebuit sa faca un control la primarie si sa dispuna o masura de eliberare a carnetului de munca. Adresati-va Inspectiei Muncii (institutia centrala care are in subordine ITM-urile) cu o reclamatie in sensul celor prezentate de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare asistent personal de catre primarie adidenis adidenis buna tuturor.! am o problema si sper sa primesc niste raspunsui aici , avem un baiel de 9 ani cu certificat de handicap grav accentuat (gradu 1 cu ... (vezi toată discuția)
Taxe stat si salarii neplatite anca_helga anca_helga Buna ziua. Am nevoie si de un sfat din partea voastra. Vreau sa plec dintr-o firma in care nu au fost platite taxele la stat si nici salariile angajatilor ... (vezi toată discuția)
Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)