avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemarea in judecata a Statului Roman. Cine reprezinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemarea in judecata a Statului Roman. Cine reprezinta Statul?

La multi ani.

Daca chem in judecata Statul Roman printr-o cerere de chemare in judecata pt restituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor preluate abuziv si fara titlu in baza Reformei Agrare din 45 cum formulez concret actiunea in cererea catre Presedintele Tribunalului?:
XY in calitate de reclamant chem in judecata pe:
"Statul Roman reprezentat de Agentia Domeniilor Statului reprezentat de Directia pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală (DADR) al judetului 'in a carei raze se afla terenurile?' in calitate de parat"??

In CF este intabulat Statul Roman. Totusi trebuie precizat ma gandesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2006
c51888, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:32, 11 Ianuarie 2007

in general, Statul Roman e reprezentat de Ministerul de Finante.
dar in cazul tau cred ca se cheama unitatea administrativ - teritoriala de unde e situat terenul. Acum cine o reprezinta .. pe acesta .. nu prea mai stiu : o fi primarul sau presedintele consiliului judetean ori pefectul .. :D
Poate stie altcineva ..

Oricum ... daca chemi unitatea adm. terit. sa zicem prin primar, si acesta spune ca nu e reprezentatea de el .. atunci va arata temeiul juridic .. si persoana care o reprezinta ... si atunci o chemi pe respectiva .... in locul la primar.. :)
M-am gandit la ADS incat Legea 268/2001 pentru infiintarea ADS atribuie Agentiei (care este o "institutie de interes public, cu caracter financiar si comercial, în subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR)":

· "exercitarea atributiillor de proprietar al terenurilor agricole din domeniul privat al Statului"

I
La nivel judetean este reprezentata de Directia pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală (DADR).

Eu cred ca cu ei trebuie sa ma judec?

pai terenul tau .. in prezent e in domeniul public sau privat al statului ? ai idee ?

oricum .. e bine ca te-ai gandit la ADS
:-) In domeniul privat bineinteles.
si din punctul meu de vedere ADS are calitate procesuala pasiva.

Alte discuții în legătură

Agentia domeniilor statului maramm maramm Cunoaste cineva procedura prin care ADS scoate din domeniul public al statului un teren pe care apoi, prin protocol, il preda Comisiei locale de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Primarul singur poate avea calitate procesuala activa? Dalila-Georgiana Herescu Dalila-Georgiana Herescu Buna ziua, In speta, Primarul comunei X a chemat in judecata Comisia Comunei X pt stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, Comisia Judeteana ... (vezi toată discuția)
Speta expropriere fara titlu c51888 c51888 Am si eu o speta la care va rog sa va dati cu parerea. „actiune in anulare acte juridice“ sau „actiune in constatare nulitate“? ... (vezi toată discuția)