avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Referitor O.G.10/2009
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Referitor O.G.10/2009

Am mai postat aceasta intrebare si pe alta sectiune dar nu am primit niciun raspuns.
Poate ma ajutati cu o interpretare aici.
Cum interpretati urmatoarele articole? Are legatura cu licentiatii 2009(fara cei de la drept 3 ani) sau se refera numai la studenti?

Art. 3. – (1) Studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, care se public in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa.

Art. 4. — Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va recunoaste diploma obtinuta de absolventii prevazuti la art. 3, care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile prezentei ordonante.
Cel mai recent răspuns: dumitriu_ , utilizator 15:49, 8 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Daca articolul face referire stricta la "studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 " si la "studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa", de ce discutati de licentiatii 2009 ? Intrebarea este retorica, fireste.
Este clar ca textele de lege puse in discutie nu fac referire la absolventi. La acestia se poate referi un alt text de lege sau alta lege, in conditiile in care obtinerea licentei nu respecta prevederile legale.
In textul de lege expus, este expres prevazut cine intra sub incidenta acestuia.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Multumesc !
Buna seara! Voi incerca eu un raspuns la aceasta intrebare. Deoarece studentii promotiei 2009 au fost inmatriculati in anul 1 exact in anii 2005 si 2006 (promotiile de 4 si 3 ani). Eu sunt convinsa ca in mod special s-a evitat termenul "absolventi" in aceste 2 articole, pe de o parte pentru ca ministerul nu a considerat ca fiind "absolventi " studentii inmatriculati la ID si in mare parte si FR, si pe de alta parte din considerente politice la acea perioada - dar s-a facut clar referire inclusiv la acestia.

Art. 4 - parerea mea este ca in articolul de mai jos se face referire la studentii care au sustinut licenta in anii precedenti si au intrat deja in posesia diplomei.
"Pentru absolventii Universitatii Spiru Haret din Bucuresti care se inscriu pentru programe de masterat la alte universitati, verificarea documentelor de studii este in responsabilitatea universitatii primitoare. Acestea pot solicita Universitatii Spiru Haret documente clarificatoare privind actele de studii. "

Evident, ca majoritatea legislatiei noastre, exprimarile sunt ambigui si lasa loc interpretarilor...
Sunt f curioasa sa vad care este plusul pt studentul care a dat licenta a doua oara?Nu va fi tratat la fel ca inainte?X-(Am apoi certitudinea ca este diploma legala?
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
ContSters80084, utilizator
Buna seara!
Ce parere aveti acum, D-le Zaharia?
N-as fi vrut sa am gura aurita, dar in tara asta forul legislativ este...foarte imaginativ...asa-i?
Vedeti cum si noi, licentiatii suntem tot studenti? Si daca le pui DEX-ul in fata, ei tot asta vor afirma!

Alte discuții în legătură

Diploma de studii panadol panadol as dori sa stiu daca OG10/2009 se aplica si licentiatilor care au dat deja examenul in 2008 si au si diplome eliberate cu stampila ministerului educatiei? (vezi toată discuția)
Ordonanta 10 din 12.08.2009 privind ush meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Chiar daca nu sunt implicata direct in aceasta chestiune, ma intereseaza subiectul USH si l-am urmarit inca de la inceput. Am observat ca in ... (vezi toată discuția)
Spiru haret - certificat de grefa 06 mai 2010 miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, pentru cei care nu sunt familiarizati cu formularile juridice, ati putea prezenta cateva explicatii referitoare la cuprinsul acestui ... (vezi toată discuția)