avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ordonanta 10 din 12.08.2009 privind USH
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ordonanta 10 din 12.08.2009 privind USH

Bun gasit. Chiar daca nu sunt implicata direct in aceasta chestiune, ma intereseaza subiectul USH si l-am urmarit inca de la inceput. Am observat ca in Ordonanta 10 la articolul 3 se precizeaza :
"(1) Studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe
de studii organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe
de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului
educatiei, cercetarii si inovarii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I
in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa."
Sa presupunem ca un absolvent 2009 citeste acest articol. Ce sa inteleaga? Este legala licenta data de el in vara si implicit diploma pe care o va primi sau trebuie sa dea din nou acest examen. De ce intreb...pentru ca acest articol vorbeste de "studenti" si nu "absolventi"..... ca de fiecare data, legile romanesti sunt interpretabile....Se poate intelege orice. Eu, de pilda, inteleg fie ca trebuie sa sustine exemenul de licenta doar cei care nu l-au sustinut din varii motive...amanare, restante, inghetare de an....fie ca toti cei inscrisi la facultate in perioada 2005-2009 trebuie sa mai dea odata exemenul...Dumneavoastra ce parere aveti????
Totodata, ordonanta a fost data inainte de a fi emisa hotararea judecatoreasca prin care se dadea dreptate USH de a face in continuare inscrieri in anul universitar 2009/2010. Este legala aceasta ordonanta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:34, 22 August 2009
In conformitate cu adeverinta care s-a eliberat deja de catre USH,drept dovada a absolvirii examenului de licenta 2009 se precizeaza ca titularul adeverintei este licentiat la USH la facultatea x.
Conform precizarilor realizate de catre reprezentantii USH cu ocazia eliberarii adeverintei,NU sunt necesare alte examene .Urmeaza ca autoritatile competente,care din anul 2002 cunosc fenomenul dar nu sau interesat sa dispuna masuri intr-o directie sau alta, sa ajunga la pace cu USH,care pentru moment a castigat actiunea impotriva guvernului si ministerului.Privitor la legalitatea ordonantei,useri de pe acest forum ,pot sa-si exprime strict opiniile ,neavand autoritatea si competenta sa se pronunte asupra legalitatii unei ordonante emise de catre guvernul romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de studii panadol panadol as dori sa stiu daca OG10/2009 se aplica si licentiatilor care au dat deja examenul in 2008 si au si diplome eliberate cu stampila ministerului educatiei? (vezi toată discuția)
Referitor o.g.10/2009 sarm07opr sarm07opr Am mai postat aceasta intrebare si pe alta sectiune dar nu am primit niciun raspuns. Poate ma ajutati cu o interpretare aici. Cum interpretati urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)