avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Spiru Haret - Certificat de grefa 06 mai 2010
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Spiru Haret - Certificat de grefa 06 mai 2010

Buna ziua!
Va rog, pentru cei care nu sunt familiarizati cu formularile juridice, ati putea prezenta cateva explicatii referitoare la cuprinsul acestui certificat?
Multumesc anticipat! (Atasez copii in word, alta varianta nu am gasit)

ROMANIA
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI
FISCAL
Nr. 6631/2/2009
Data: 14.05.2010
CERTIFICAT
Se certifica de noi prin prezentul ca, prin decizia nr. 2390 din sedinta din data de 06.05.2010 Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal - a pronuntat urmatoarea decizie:
IN NUMELE LEGII
DECIDE
Respinge recursurile declarate de paratii GuvernulRomaniei si Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului, impotriva sentintei civile nr. 2923 din 14 august 2009 a Curtii de Apel Bucuresti- sectia a VIII a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.
Irevocabila.
Pronuntata in sedinta publica, astazi 06.05.2010.
Se elibereaza prezentul certificat la cererea petentei Universitatea Spiru Haret anulandu-se timbrul judiciar de 0,15 ron si taxa judiciara de 1,00 ron.
PRIM GREFIER,
Valentina Popescu

CURTEA DE APEL BUCURESTI
SECTIA A VIII A CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
DOSAR NR. 8214/2/2009
25 februarie 2010
CERTIFICAT
Se certifica de noi, grefa acestei sectii, ca verificand actele si
lucrarile dosarului nr. 8214/2/2009, se constata ca reclamanta
UNIVERSITATEA SPIRU HARET a chemat in judecata pe paratii
GUVERNUL ROMANIEI si MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII
SI INOVARII, pentru ca prin hotararea ce se va pronunta sa se
dispuna obligarea paratilor la plata despagubirilor pentru
prejudiciul cauzat de interzicerea scolarizarii pentru toate
programele de studii / autorizate provizoriu / acreditate la forma de
invatamant la distanta, astfel: 415.320.000 RON, reprezentand
prejudiciul material cauzat reclamantei de aplicarea art. 1 din OG
nr. 10/2009, 49.520.000 RON, reprezentand prejudiciul material
cauzat reclamantei de aplicarea art. 2 si 3 din OG nr. 10/2009,
1.000.000.000 RON, reprezentand prejudiciul material cauzat
reclamantei de aplicarea art. 4 din OG nr. 10/2009 si anularea
prevederilor din acele administrative normative si individuale
subsecvente care reiau/detaliaza oricare dintre prevederile OG nr. 10/2009.
Prin incheierea de sedinta din data de 23.02.2010 respinge
exceptia inadmisibilitatii. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu
solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1,
2, 3 si 4 din OG nr. 10/2009. Suspenda judecata cauzei pana la
solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate.
S-a eliberat prezentul certificat la cererea reclamantei,
anulandu-se timbrul judiciar de 0,15 lei si taxa judiciara de timbru
de 1 leu.

OG nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate. Ordonanta 10/2009
Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 581 din 20 august 2009
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. VII.3 din Legea nr. 253/2009 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.
Art. 1
(1) Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, infiintata prin Legea nr. 443/2002, inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile/ programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de invatamant la distanta.
(2) Universitatea Spiru Haret din Bucuresti demareaza, in primul semestru al anului universitar 2009—2010, procedurile necesare pentru asigurarea unei conduceri cu rector confirmat prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, potrivit legii.
(3) Institutia de invatamant superior prevazuta la alin, (1) este monitorizata special, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, pe o perioada de 3 ani, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(4) Pe perioada monitorizarii prevazute la alin. (3), Universitatea Spiru Haret din Bucuresti organizeaza examenele de licenta potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii.
Art. 2
Absolventii Universitatii Spiru Haret din Bucuresti la specializarea de Drept, cu o durata de 3 ani si cu 180 de credite, au dreptul de a-si completa studiile la 4 ani si cu 240 de credite la specializari/programe de licenta de drept acreditate.
Art. 3
(1) Studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa.
Art. 4
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va recunoaste diploma obtinuta de absolventii prevazuti la art. 3, care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile prezentei ordonante.
Ce doriti mai exact sa stiti? Precizati ce anume va intereseaza, ca sa va pot explica ce efect are aceasta hotarare a Instantei Supreme.
Sunt absolventa Spiru Haret 2009 la invatamant la distanta; am avut mari probleme cu inscrierea la master, insa, in ultimul moment, Ministerul Educatiei a emis un ordin prin care s-au recunoscut studiile si adeverinta de licenta eliberata. Acum am emotii pentru ca aceasta adeverinta expira, normal fiind ca la un an de la absolvire sa se elibereze diploma. De la minister mi s-a spus ca nu se vor elibera formulare de diploma si stampila pana cand Spiru Haret nu va 'intra in legalitate'. As vrea sa stiu daca aceasta hotarare care, din cate inteleg, este definitiva, rezolva situatia, respectiv daca Ministerul Educatiei ar mai avea motive sa tergiverseze eliberarea diplomelor...
Va multumesc pentru bunavointa!
Din punctul meu de vedere nu cred ca rezolva problema intrucat cauza a fost suspendata pentru a se solutiona de catre Curtea Constitutionala a Romaniei,exceptia de neconstitutionalitate ridicata,care nu rezulta in ce ar consta.
Dupa solutionarea acestei exceptii,cauza va fi repusa pe rol si in functie de solutia CCR,cauza va fi solutionata.
Pana la solutionarea definitiva a cauzei de catre ICCJ situatia probabil ca va ramane in "statu quo"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)
Salariat cu diploma nerecunoscuta adela1978 adela1978 Buna ziua. Apelez la sfaturile Dvs. privind urmatoarea situatie: - cred ca toata lumea deja cunoaste scandalul diplomelor id spiru haret. - avem un ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)