avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala

buna ziua. o persoana se poate pensiona pe caz de boala daca are ciroza?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:06, 11 Martie 2010
Da, indiferent de varsta si de stagiul de cotizare, potrivit art. 58 din Legea nr. 19/2000.

Art. 58 - În cazul în care invaliditatea s-a ivit ca urmare a unui accident de muncă, a unei boli profesionale, a tuberculozei, neoplaziilor, SIDA, precum şi în situaţia în care invaliditatea s-a ivit în timpul şi din cauza îndeplinirii obligaţiilor militare prevăzute la art. 38 alin. (1) lit. c), asiguratul poate beneficia de pensie de invaliditate, indiferent de stagiul de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea in cazul unui bolnav de cancer?! e.eine e.eine as vrea sa stiu ce drepturi are o bolnava de cancer mamar careia i s-a facut o masectomie a fost in concediu medical timp de un an si jumatate iar acum ii este ... (vezi toată discuția)
Pensionare de boala floryn_artistul floryn_artistul daca sunt bolnav de TBC si sunt in concediu medical de 285 de zile pot sa ma pensiones pe caz de boala?..am varsta de 43 de ani si o vechime in munca de 24 de ... (vezi toată discuția)
Pensionare de invaliditate acasa@moucha.org acasa@moucha.org Am un salariat bolnav de neoplasm pulmonar operat care,in prezent face tratament cu citostatice in ambulatoriu.Ar dori sa se pensioneze de invaliditate ... (vezi toată discuția)